WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wie het laatst Brult...
Kortenhoef, wo 26 september 2013

Douwe van Essen uit Kortenhoef oordeelt hard over de bijdrage van Frits den Hartog en de handelwijze van de vaartwegenactiegroepen WADW en VBEKC.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Wie het laatst brult...

Eindelijk! Het masker is gevallen. Frits den Hartog van de vaartwegenlobby (die zo prat gaat op haar hoge democratische gehalte en beschaving) brult om nuancering. Ja, echt. Zijn eigen woorden. Hij brult! Net als op die zo democratisch verlopen inspraakavonden. Alleen werd daar niet echt gebruld maar als een stoomwals over andersdenkenden heen gewalst. En kwam er teveel oppositie, dan werd de vergadering gewoon van de gemeente overgenomen en tegenstanders het woord ontnomen. En als argumenten tekort schoten werd ferme taal niet geschuwd en andersdenkenden geschoffeerd.

Zo ook in deze reactie van Frits den Hartog. Want die meer dan 2600 mensen op facebook die de vloer hebben aangeveegd met de bloembakken worden en passant ook maar even te kijk gezet als oppervlakkige dombo's. En Theo Reijn van het CDA - de enige partij die tegen de bloembakken stemde - krijgt als zelfstandig communicate-adviseur de schuld van alle verkeersbelemmerende maatregelen van Hilversum van de afgelopen decennia. Heb je ooit zoiets onzinnigs gehoord?!

Weet u wat wél zinnig is? Constateren dat tal van andere inwoners de dupe zijn van de verkeersbelemmerende bloembakken op onze vaartwegen. Enerzijds door al het extra verkeer op hun wegen, anderzijds door de bloembakken zelf. Ook zij maken immers van de vaartwegen gebruik. Sterker nog, ze betalen er zelfs aan mee! En volgend jaar mogen ze stemmen.

Alhoewel..., ik vraag me af of Frits en consorten dat wel goed zullen vinden.

Douwe van Essen,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief