WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Motie en Actie Bloembakken
's-Graveland, zo 22 september 2013

Donderdag dient het CDA tijdens de gemeenteraadsvergadeting een motie in om de 'proef' met de bloembakken direct te stoppen. Ook is er een handtekeningenactie.

Update 23-9-2013, 11.34: De Snackbar Noordereinde is toegevoegd als adres voor de handtekeningenactie.

Aanrijtijd hulpdiensten

De afgelopen week zochten Liesbeth Siderius (Siderius) en Jan Verbruggen (CDA)de publiciteit . Zij wezen erop dat de brandweer ernstige bezwaren heeft tegen de hinder van de bloembakken, die de aanrijtijd met minuten kan verlengen. (Ook burgemeester Martijn Smit wees daar indertijd op, toen de raad het besluit nam om de bloembakken te plaatsen.)

Weg met die Bloembakken

Intussen voert Wegmetdiebloembakken actie om voor donderdag (26 september) zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, die bij de aanvang van de raad aangeboden zullen worden aan burgemeester Smit. Men kan een online petitie tekenen, of een papieren formulier zelf afdrukken, invullen en inleveren op een aantal plaatsen in Wijdemeren. Ook kan men daar een formulier ophalen en ingevuld weer inleveren.

Plaatsen waar de formulieren afgehaald en ingeleverd kunnen worden zijn:

  • Vakgarage Richtlijn, E. Mooylaan1, Kortenhoef
  • Zeldenrust Autoschade, Machineweg 42a, Nederhorst den berg
  • Bandenmaat Cannenburgerweg 2b, Ankeveen
  • Autobedrijf van de Bilt Cannenburgerweg 55, Ankeveen
  • Blokker in de Meenthof kortenhoef (Bij Blokker kan men alleen inleveren bij de kassa)
  • Snackbar Noordereinde

Dossier Verkeer 's-Graveland

persbericht

CDA wil 'proef' bloembakken direct beëindigen

In de raadsvergadering van 26 september a.s. zal het CDA een motie indienen om de 'proef' met de bloembakken direct te beëindigen. Dat maakte CDA-fractievoorzitter Theo Reijn zaterdag jl. bekend op de partijbijeenkomst in Kortenhoef. "Wat het CDA betreft mag de veiligheid van voetgangers en fietsers niet verder op het spel worden gezet en – in breder verband – de veiligheid van de inwoners van Wijdemeren e.o. omdat de nood- en hulpdiensten vertragingen ondervinden. Ook is het CDA de irritatie die de bloembakken op de Vaartwegen bij de weggebruikers opleveren meer dan zat." 

College negeert waarschuwingen en tegengeluiden

Tijdens de behandeling van de 'Eerste bevindingen Proef Vaartwegen Noordereinde' in de raadscommissie Ruimte & Economie van 4 september jl., is gebleken dat het college van burgemeester en wethouders zich weinig aantrekt van de bezwaren die tegen de plaatsing van bloembakken op de Vaartwegen worden geuit. Zelfs de waarschuwingen van de nood- en hulpdiensten worden door het college genegeerd.

Voor het CDA steekt ook dat het college wel heel erg selectief omgaat met de informatieverstrekking aan de gemeenteraad. Hoewel het CDA al op 5 augustus jl. schriftelijk heeft gevraagd alle bij de gemeente binnengekomen reacties naar de commissie toe te sturen, hebben de raadsleden deze niet ontvangen. Vooral de reacties van bezwaarmakers ontbraken bij de stukken.

Ook aan de ruim 2600 adhesiebetuigingen (likes) op de Facebookpagina 'Weg met die Bloembakken' lijkt het college geen enkele boodschap te hebben. Evenals aan de signalen dat de Vaartwegen (met name de Koninginneweg) levensgevaarlijk zijn geworden voor voetgangers en fietsers.

Zuidereinde en Emmaweg

Het gevolg is dat in het najaar de 'proef' wordt uitgebreid met het Zuidereinde en de Emmaweg. Dit betekent dat de ruim vier kilometer lange route aan beide zijden van de 's-Gravelandse Vaart vol met hindernissen komt te staan. Vooral op de smalle Emmaweg verwacht het CDA dat het voor voetgangers en fietsers nog gevaarlijk gaat worden. Ook vreest het CDA voor de bereikbaarheid van de bedrijven aan de Emmaweg en uitwijkgedrag naar de Kortenhoefsedijk, de Kerklaan, de Herenweg en  De Kwakel.

Het raadsbesluit van december 2012 voorziet erin dat op deze wegen dan ook bloembakken of i.d. komen. Dan wordt de situatie nog nijpender voor de zwakste verkeersdeelnemers en de nood- en hulpdiensten.

Kosten van de 'proef' onbekend

Volgens het raadsbesluit wordt in de raadsvergadering van februari 2014 besloten of de proef één of twee jaar gaat duren. Het is nu dus nog onbekend of de 'proef' tot medio 2014 of medio 2015 gaat duren. Inmiddels lopen de kosten van de 'proef' steeds verder op. De gemeenteraad heeft echter nog nooit een gespecificeerde kostenbegroting ontvangen met een dekkingsvoorstel. Het CDA vindt het onbestaanbaar dat door het college tienduizenden euro's worden uitgegeven zonder een dekkingsvoorstel en zonder goedkeuring van de gemeenteraad.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/PB
foto
---
auteur
RJ/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief