WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Flat Floating Bloemback (6)
Loosdrecht, ma 2 september 2013

Terwijl heel DB aan het zagen, knippen en plakken is, denkt Gert Zagt diep na. Is het wel zo'n goed idee om Gerard Abrahamse terug naar Utrecht te sturen?

Nadat de broodjes van Wiet van den Brink met smaak verorberd waren, lekkere broodjes, ham, kaas en rosbief, ging het DB smaldeel weer enthousiast aan de slag met de G.A. Weg Utrecht borden. Heerlijk die broodjes van Wiet. En goed gesmeerd ook! Dat doet hij goed! De Nuissls wilden nog een broodje, maar ze waren helaas op, omdat Emile Bakker het laatste broodje had genomen.


De bakken blijven drijven. Het proefondervindelijk bewijs werd geleverd.

Gert Zagt, de lijsttrekker van DB en bouwer van de huidige coalitie van DB, VVD en D66 werd plotseling bevangen door twijfel. Was het wel zo'n goed idee om de stoelpoten van de VVD wethouder met de varende DB-protestbloembak af te zagen? Het ging net zo lekker. D66 en de VVD in het hok als het over de zondagssluiting gaat. Hoewel, wij van DB hebben de absolute macht, dacht hij. Maar wat als die nieuwe fractieleden toch tegen de zondagssluiting blijken te zijn? Waarom dat in de waagschaal stellen voor een paar bloembakken in het verre 's-Graveland aan de andere kant van Wijdemeren? "In Loosdrecht hebben we daar geen last van en dat houden we zo." :zo tuimelden de gedachten over elkaar in het hoofd van Gert.


Gert Zagt denkt na. Ze kunnen zo ook drijven. Hmmmm.

De loco-burgemeester ging even een ommetje maken om zijn gedachten op een rijtje te krijgen. Het ene idee na het andere wervelde door zijn hoofd. Als we nu die bakken niet opbouwen, maar laten drijven? Dat doen ze goed, want dat is bewezen in de praktijk. We zetten wel die provocerende teksten over G.A. erop, maar omdat ze plat op het water liggen ziet niemand ze. Wij van DB maken een gedurfd statement, maar niemand die het ziet. Is dat niet beter? Dan gaan de VVD en D66 niet weer over die zondagssluiting zeuren. Even flitste het door zijn hoofd om de wanden van de reuzenbloembak te gebruiken om de Nootweg op zondag af te sluiten, maar dat idee verwierp hij snel weer. Dat werd ook hem te gek.
Die plat drijvende bloembak, The Flat Floating Bloemback, dat was het beste idee. Hij ging terug naar de partijgenoten om ze te overtuigen van zijn briljante idee.

Lukte dat? Werden ze overtuigd?

Morgen meer...

Wat vooraf ging...

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief