WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Winkels en Koe in de Wei
Wijdemeren, za 30 november 2013

Co de Kloet is blij met de koopzondag, maar vreest dat Wijdemeren het lachertje van Schaep en Burgh, ofwel Natuurmonumenten, wordt met de CDA-motie Koe in de Wei.

Koe in de wei

In de CDA-motie"Koe in de wei", die unaniem aangenomen werd, verzoekt de raad aan het college (i.c. burgemeester Martijn Smit) om er bij Natuurmonumenten op aan te dringen dat pachtovereenkomsten langer dan 1 jaar duren. Daarmee wordt bereikt dat pachters weer durven te investeren, hetgeen schijnt te leiden tot meer koeien in de wei. Vandaar de naam van de CDA-motie waarover Co de Kloet hieronder schrijft.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Raadsvergadering op 28 november 2013

In Wijdemeren mogen vanaf nu de winkels op zondag open. Eindelijk is het dan zover. Een initiatiefvoorstel vanuit de gemeenteraad haalde het donderdagavond met een ruime meerderheid.

Met spanning werd uitgekeken naar het stemgedrag van DorpsBelangen en dat was terecht, want DorpsBelangen blokkeerde een eerdere poging en dat lag nog vers in het geheugen. Van een herhaling was geen sprake, alleen Ab Krook en Miep van Hattem bleken niet van mening veranderd.

Nu was die vorige blokkade een zuiver politieke beslissing geweest,  omdat toen het voortbestaan van de o zo belangrijke positie in het dagelijks bestuur op het spel stond. Dan kies je voor het minst kwade. Nu dreigde het gevaar niet en dus stemde de meerderheid van DorpsBelangen zoals ze toen al wilde stemmen en daarmee was de zaak geregeld.

Wat blijft is niet een honderd procents geluksgevoel, zoals Marcel Maassen, die voor ons het woord deed, duidelijk liet uitkomen. Daarom ook is afgesproken dat we na enige tijd zullen terugblikken. Evalueren heet dat. Er is goede hoop dat de nieuwe situatie in veel opzichten een positief effect zal hebben.

Er was nog één punt dat in de korte raadsvergadering enige discussie veroorzaakte. Een nogal mallotige motie van het CDA, waarin B&W werd verzocht er bij Natuurmonumenten op aan te dringen dat ze met hun pachters meerjarige contracten moeten afsluiten. Ik zie B&W al aandringen op Schaep en Burgh. Jonge, jonge, dat zal me een heisa geven. De burcht van Natuurmonumenten staat te trillen op zijn grondvesten. Dat heeft het CDA, die de motie met algemene stemmen zag aangenomen,  toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Co de Kloet,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
IB/WWK
foto
---
auteur
IB/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief