WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Hek om Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, za 30 november 2013

Voorlopig komt er geen hek om Eikenrode. Het college van B en W nam het advies van de bezwaarschriftencommissie over.

Procedure

Nico Ockhuisen maakte bezwaar tegen het eerdere besluit van B&W om geen hek toe te staan. Dat bezwaar werd behandeld door de commissie Beroep- en Bezwaarschriften. Die stelde zich op achter het besluit van het college. Het college nam het advies van de commissie over en herbevestigde het besluit dat er geen hek mag komen. Daarmee zijn de intern juridische mogelijkheden binnen de gemeente voor de heer Ockhuisen afgerond. De volgende stap voor hem, als hij dat wil, is om naar de rechter te gaan en te procederen tegen de gemeente.

Dossier Eikenrode

persbericht

Geen hek om Eikenrode

De burgemeester en wethouders van Wijdemeren hebben afgelopen dinsdag vastgesteld dat het verbod om een hek te plaatsen rondom het landgoed Eikenrode van kracht blijft. Voorlopig blijft het Bos van Hacke dus open voor iedereen die dichtbij van de natuur wil genieten. De Vrienden van het Bos van Hacke zijn blij met deze uitspraak.

Bezwaar

Op maandagavond 28 oktober om 20:30 uur vond een druk bezochte openbare hoorzitting plaats in het gemeentehuis, waarbij de commissie zowel de gemeente als de heer Ockhuisen bevroeg over de wettelijke mogelijkheden voor het plaatsen van het hek. Ook waren er twee insprekers: mevrouw Zandbergen namens de Vrienden van het Bos van Hacke en de heer Hooijen als aangrenzende bewoner van het landgoed.

Ongegrond

Na iedereen aangehoord te hebben nam de bezwaarschriftencommissie een aantal weken de tijd om zich te beraden en bracht vervolgens advies uit aan het college. Het college heeft het advies van de commissie overgenomen. Het bezwaarschrift is ontvankelijk en ongegrond verklaard. Dit betekent dat het eerdere besluit van het college, geen hek om Eikenrode, van kracht blijft. Het staat de heer Ockhuisen nu vrij om alsnog tegen dit besluit in beroep te gaan bij de Rechtbank.

Praten

De vrienden van het Bos van Hacke zijn blij dat ook externe deskundigen van mening zijn dat een hek om Eikenrode niet past. Binnenkort zullen we weer, onder leiding van bemiddelaar burgemeester Smit, met de heer Ockhuisen om tafel gaan zitten om gezamenlijk te zoeken naar werkbare oplossingen met betrekking tot de ervaren overlast.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief