WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Handtekeningen Oppad
Oud Loosdrecht, wo 20 maart 2013

Bewoners en ondernemers op en rond het Oppad in Oud Loosdrecht zijn een handtekeningenactie gestart tegen de nieuwbouw zoals voorgesteld aan de raad.

De volledige agenda van de raad van morgenavond vindt u hier.

ingezonden bericht

Ernstige bodemverontreiniging met zware metalen op het Oppad 2 Loosdrecht en handtekeningenactie tegen bouwplan

Na bestudering van de stukken behorende bij raadsbesluit over het wijzigen van het bestemmingsplan Oppad in Oud Loosdrecht bleek dat op het Oppad 2 nabij het Kindertrefpunt ernstige bodemverontreiniging is gevonden. Zo erg dat er flink gesaneerd moet worden.

De Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht (BOBLOL) vraagt zich af waarom in de afgelopen commissievergadering Ruimte en Economie geen enkele fractie hier vragen over heeft gesteld. Wat ons nog meer verbaast is dat het op de komende gemeenteraadsvergadering van a.s. donderdag 21 maart een hamerstuk is. Dat betekent dat het alleen maar in stemming wordt gebracht. Wij hebben al eerder aangegeven dat de gemeentelijke grondexploitatie van dit Loosdrechtse bouwplan niet deugt en op papier al failliet is. Er nu komen er ook nog eens een keer hoge saneringskosten bij. En hoe is het in de rest van de woonwijk. Er is nu alleen onderzocht waar gebouwd gaat worden.

Het gemeentelijke bijlagenboek Oppad 2

In het gemeentelijke bijlagenboek vinden wij op pagina 61 de volgende tekst:

Getoetst aan het Besluit Bodemkwaliteit kan worden geconcludeerd dat de bovengrond buiten de verontreinigingscontour wordt beoordeeld als kwaliteitsklasse ‘Industrie’. De kritische parameter is zink. Derhalve wordt niet voldaan aan de normen van bodemfunctieklasse ‘Wonen’.

Op pagina 65 Artikel 6 bij de conclusies staat het volgende geschreven:

De omvang van een verontreiniging met zware metalen ter plaatse van de onderzoekslocatie Oppad 2 te Loosdrecht is middels een nader onderzoek vastgelegd. De omvang van de verontreiniging is binnen de begrenzing van de onderzoekslocatie in kaart gebracht. De omvang van de sterke verontreiniging in grond bedraagt circa 525 m3. Er is sprake van een "geval van ernstige bodemverontreiniging". Aangezien de locatie zal worden ontwikkeld voor woningbouw, zal de aangetroffen verontreiniging gesaneerd moeten worden. Aanbevolen wordt om voorafgaand aan de sanering een saneringsplan op te stellen, waarin de aanpak van de sanering en de randvoorwaarden worden beschreven.

Handtekeningen aanbieden

Als laatste redmiddel om dit ongewenste bouwplan tegen te houden hebben bewoners en ondernemers afgelopen weken handtekeningen opgehaald. Inmiddels hebben 38 ondernemers op en rond de Oud Loosdrechtsedijk tegen dit bouwplan getekend. Bij de bewoners in de omgeving van het Oppad is de score veel hoger want daar is bijna niemand te vinden die voor dit bouwplan is. De bedoeling is om deze handtekeningen net voordat de raadsvergadering a.s. donderdag begint aan alle fractievoorzitters aan te bieden met het verzoek om het van de agenda af te halen en als dat niet kan tegen te stemmen en weer met de bewoners en ondernemers in overleg te gaan. Zij hebben massaal getekend voor niet bouwen op het Oppad. Zij willen dat er op de plek van het Kindertrefpunt extra parkeerplaatsen worden aangelegd. Zodat op de Oud Loosdrechtsedijk parkeerplaatsen verwijderd kunnen worden zodat de stoepen en de fietspaden daar verbreed worden. Daarmee wordt de dijk veiliger en krijgt het zo gewenste recreatieve verblijfsklimaat. Precies wat de gemeente ook wil zoals wij in alle visiestukken van vorig jaar lezen. Het zal toch niet gebeuren dat de hele gemeenteraad tegen de wensen van hun eigen bewoners en ondernemers ingaan en hun eigen lange termijn beleid niet volgen. Donderdagavond moet dat duidelijk worden.

Woordvoerder namens Bewoners & Ondernemers Belangenvereniging Leefbaar Oud Loosdrecht

Sjors Chamboné
Rederij Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief