WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gratis Compost ophalen
Wijdemeren, ma 18 maart 2013

Inwoners van de Gooi en Vechtstreek kunnen gratis natuurcompost ophalen op zaterdag 23 maart a.s van 9.30 tot 13.00 uur op vertoon van een geldig legitimatiebewijs.

persbericht

Gratis compost voor inwoners uit Gooi en Vechtstreek

Inwoners van Gooi en Vechtstreek kunnen op zaterdag 23 maart a.s van 9.30 tot 13.00 uur op vertoon van een geldig legitimatiebewijs gratis natuurcompost (max. 1m3) ophalen bij Den Ouden Groenrecycling in Muiderberg.

Sinds jaar en dag bieden inwoners uit Gooi en Vechtstreek hun grof tuinafval gescheiden aan, waarmee ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) en Den Ouden Groenrecycling Het Gooi in Muiderberg willen de inwoners uit Gooi en Vechtstreek daarvoor bedanken.

Naast het verstrekken van gratis natuurcompost wordt informatie gegeven over recycling en composteren van grof tuinafval in het bijzonder en kan op verzoek een rondleiding over het terrein worden gegeven.

Het gescheiden inzamelen van tuinafval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Tevens bespaart composteren geld, omdat het efficiënter is dan het verbranden met het restafval.

Den Ouden Groenrecycling BV, onderdeel van Den Ouden Groep uit Schijndel verwerkt reststromen zoals snoeihout en gras tot diverse producten, waaronder natuurcompost. De gratis natuurcompost die inwoners kunnen ophalen is perfect voor gebruik in de tuin. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, zorgt voor balans in de bodem en reguleert de waterhuishouding. Gemengd met tuinaarde is natuurcompost geschikt voor alle tuinplanten.

Datum: zaterdag 23 maart 2013
Openingstijden: van 9.30 tot 13.00 uur
Kosten: Gratis
Locatie: Den Ouden Groenrecycling Het Gooi, Naarderstraatweg 6, 1399 VR Muiderberg
Website: www.denoudengroep.com

Routebeschrijving: neem op de A1, de afslag Almere (A6). Neem op de A6 direct de afslag Muiderberg, aan het einde van deze afslag linksaf, direct na de spoordijk weer links en voor de P+R opnieuw linksaf (parallel aan A6).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief