WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLdoet in de Beukenhof
Nieuw Loosdrecht, ma 18 maart 2013

Een grote groep NLdoet vrijwilligers streek neer in verpleeghuis de Beukenhof in Nieuw Loosdrecht. En wat brachten zij weer veel leven in het huis.

persbericht

Nldoet: Veel dankbaar werk voor beleving in de Beukenhof

Ieder jaar worden de vrijwilligers van NLdoet in verpleeghuis de Beukenhof met open armen ontvangen. Was het vorig jaar nog B&W van Wijdemeren die de handen uit de mouwen stak. Dit jaar was het een diverse groep vrijwilligers uit verschillende windstreken. En wat brachten zij weer veel beleving in het huis.


Op de achtergrond het zojuist door buurman Veldhuizen opgerichte ooievaarsnest.

Vrijdagochtend om 10.00 uur werd in de tuin van het verpleeghuis het startsein gegeven van de nationale vrijwilligersdag met de oprichting van een metershoog ooievaarsnest. Onder toeziend oog van belangstellenden was het nest voor de hoogvliegers even daarvoor, door buurman Veldhuizen geplaatst. De weken voorafgaand hadden vrijwilligers van de TD (Technische Dienst) van Inovum het gevaarte in hun vrije uurtjes gebouwd om het voor deze bijzondere dag op tijd af te kunnen krijgen. Aansluitend gingen 14 vrijwilligers, waaronder wethouder Joost Boermans en raadsleden Nanne Roosenschoon en Theo Reijn, met Inovum medewerkers aan de slag op de revalidatieafdeling Sleutelbloem. Daar werden maar liefst 50 vogelkastjes gemonteerd en beschilderd. Ook deze kastjes krijgen een plek in de buitenomgeving van de Beukenhof.

Het ooievaarsnest en de vogelhuisjes maken deel uit van een groot tuinarchitectonisch plan voor de Beukenhof. Dit plan is ontwikkeld door de Technische Dienst van Inovum in samenwerking met buurman hovenier Gert Veldhuizen. Die stelt een flink stuk van zijn aangrenzend weiland aan de Beukenhof beschikbaar. Met de inrichting van die grond, zal de buitenomgeving rond de Beukenhof beter aansluiten bij de natuurlijke omgeving van Loosdrecht. Dat betekent water, flora, fauna, veel leven, laten leven en vooral: beleven. “De buitenomgeving van het verpleeghuis biedt met deze inrichting een meer ecologische en duurzame beleving aan onze bewoners. Wuivende rietpalmen en broedende vogels maken daar een belangrijk onderdeel van uit, maar ook de geur van bloeiende weidebloemen en het geluid van kwakende kikkers en padden”. aldus Frank van Gerrevink, Manager Gebouwen van Inovum. De Beukenhof wil haar bewoners zoveel mogelijk een thuis gevoel bieden in het verpleeghuis. Dat gebeurt ondermeer door aansluiting te zoeken bij de natuurlijke omgeving en deze zoveel mogelijk te beleven.

“Los van al het werk dat deze mensen verricht hebben, zijn wij heel blij met de aanwezigheid van zoveel enthousiaste vrijwilligers van buiten.” stelt vrijwilligerscoördinator Joan Saladin van Inovum. “Vrijwilligers slaan een natuurlijke brug tussen bewoners, medewerkers en de buurt en zijn daarom bijzonder belangrijk.”. In de Beukenhof bent u altijd welkom als vrijwilliger. Informatie en aanmelding voor vrijwilligerswerk in de Beukenhof bij Joan Saladin, tel. 035-58 88 397.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief