WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Natuur Route App
's-Graveland, do 14 maart 2013

Natuurmonumenten lanceert een app met wandel-, fiets- en vaarroutes voor de iPhone en Android. Met de app neem je je eigen boswachter mee op de wandeling.

persbericht

Natuurmonumenten lanceert gratis Natuur Route App
Wandelen, fietsen of varen met de virtuele boswachter

Natuur Route is een applicatie met wandelroutes, fietsroutes en vaarroutes van Natuurmonumenten. De boswachter gaat met de gebruiker op stap in ‘zijn’ gebied en vertelt via audio, foto’s en tekst, bijzondere verhalen over de natuur en de omgeving. De applicatie, voor zowel Android toestellen als de iPhone, is gratis beschikbaar vanaf 18 maart in de app store. 

Voor de regio Gooi en Vechtstreek staan op de app een wandeling over de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen Bantam, Boekesteyn en Schaep en Burgh en een wandeling met thema Historisch Naardermeer. Tijdens het gebruik wordt de natuur beleefd zoals de boswachter de natuur beleeft. Feiten, weetjes en mooie verhalen worden volop gedeeld in de app.
Jakko Mur van Natuurmonumenten: ‘De beleving van de natuur staat centraal tijdens het gebruik van deze app. Wat is er mooier dan met een persoonlijke gids, namelijk de boswachter, op pad te gaan en te genieten van de pracht en praal die de natuur biedt?’

De app biedt naast audiotours, foto’s en tekst ook gebiedskaarten. Ook kan de gebruiker een selectie maken van routes bij hem of haar in de buurt en is de optie voor navigatie naar het startpunt aanwezig.

Een 3G- of wifiverbinding is tijdens de wandeling, fietstocht of het varen niet nodig, de gebruiker kan de routes van te voren downloaden. Daarbij werkt de app via de gps van de telefoon, de gebruiker blijft tussentijds op de hoogte van de route. ‘Op dit moment zijn er twintig routes beschikbaar, verspreid over Nederland, maar binnen een jaar zijn dat er meer dan honderd.’

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief