WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLdoet in Wijdemeren
Wijdemeren, do 14 maart 2013

Morgenochtend om 9.30 beginnen de NLdoet vrijwilligersdagen. Ook college- en raadsleden zetten hun beste beentje voor.

Update 14-3-2013, 21.47: Theo Reijn meldt ons: De NLdoet-klus bij de Curtevenneschool is vanwege de weersomstandigheden afgelast.

persbericht

College- en raadsleden Wijdemeren klussen tijdens NLdoet

Vrijdagochtend 15 maart om 9.30 uur is de feestelijke start van de vrijwilligersdagen NLdoet in Wijdemeren. Dat gebeurt bij Veenstaete in Kortenhoef waar vrijwilligers dertien bewoners van een groepswoning begeleiden bij een uitstapje naar Dierenpark Amersfoort.

Nadat de ouderen zijn uitgezwaaid, gaan een aantal vrijwilligers naar Loosdrecht om bij kasteel-museum Sypesteyn de fraaie blauwe hekken schoon te maken. Ook zijn in Loosdrecht vrijwilligers aan het werk bij de Beukenhof en wordt in Kortenhoef het schoolplein van de Curtevenneschool geëgaliseerd. Voor deze klussen zijn nog extra vrijwilligers nodig. Wie vanaf ca. 10.00 uur wil aansluiten is van harte welkom.

Schoolpleinen en krakend kerkgrind

Zaterdag steken de NLdoet-vrijwilligers de handen uit de mouwen om twee schoolpleinen op te knappen. Zowel bij de Oude School in Kortenhoef als bij de Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg wordt het plein opgeknapt. Rond het kerkje aan het Noordereinde in 's-Graveland wordt het grind aangevuld waarna het grindpad weer moet kraken als vroeger.

In Loosdrecht helpen politici de vrijwilligers, die uit alle delen van het land komen, om het eiland Robinson Crusoe vaarklaar te maken voor het komende seizoen. Het eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen en biedt watersportmogelijkheden voor mensen met een beperking of chronisch aandoening.

Vrijwilligers in de spotlights

Met de landelijke vrijwilligersdagen NLdoet worden jong en oud gestimuleerd om zich een dag(deel) in te zetten voor de samenleving en wordt vrijwillige inzet in de spotlights gezet. In Wijdemeren worden de leden van het college en de gemeente bij het klussen geholpen door inwoners uit de verschillende dorpen en bestuursleden van politieke partijen die zich na een oproep hebben aangemeld. Het CDA heeft de organisatie van NLdoet in Wijdemeren op zich genomen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief