WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Toneel: A Man For All Times
Kortenhoef, za 9 maart 2013

Kunst aan de Dijk brengt op 9 april eenmalig een bijzondere toneelvoorstelling in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk: A Man For All Times.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Toneelvoorstelling ‘A Man For All Times’

Kunst aan de Dijk brengt op 9 april eenmalig een bijzondere toneelvoorstelling in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk: A Man For All Times. Deze uit New York afkomstige one-man-show handelt over de periode na de afschaffing van de slavernij in Amerika, nu 150 jaar geleden. De voorstelling wordt gehouden in het Engels.


W.E.B. Du Bois

Brian Richardson

De getalenteerde zwarte acteur Brian Richardson brengt in zijn performance het verhaal tot leven van W.E.B. Du Bois, een belangrijke activist in de strijd voor gelijke rechten voor de zwarte Amerikanen. Vele interessante personages uit die tijd passeren de revue.

Du Bois

Du Bois is in Nederland niet erg bekend, maar in de Amerikaanse strijd voor gelijke rechten is het een grote naam. Hij werd geboren in 1868 in Massachusetts, in een tijd dat er nog een diepe kloof gaapte tussen blank en zwart. Het stuk schetst Du Bois’ persoonlijke ontwikkeling tot een van de grote sociale leiders van de twintigste eeuw. Onderweg passeren vele verrassende, invloedrijke politieke en artistieke tijdgenoten de revue, van Martin Luther King tot Marcus Garvey.

Brian Richardson

De voorstelling wordt gedragen door het talent en de veelzijdigheid van Brian Richardson. Richardson is voor deze gelegenheid in de huid van Du Bois gekropen. Maar hij doet veel meer: hij springt met speels gemak van mannelijk naar vrouwelijk, van jong naar oud.
Het stuk is bij toerbeurt grappig, ontroerend en onthutsend. A Man For All Times heeft lovende kritieken geoogst, zowel in Amerika als tijdens het Edinburgh Festival.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 9 april 2013, 20.15 uur, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00, donateurs € 15,00, CJP € 10.00
Meer informatie en reserveringen: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief