WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NLdoet zoekt Vrijwilligers
Wijdemeren, ma 4 maart 2013

Op 15 en 16 maart wordt NLdoet georganiseerd. Er zijn nog ruim 42 vrijwilligers nodig voor klussen in Wijdemeren.

ingezonden bericht

NLdoet 2013:  Nog ruim 42 vrijwilligers nodig in Wijdemeren

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart 2013 wordt de grootste vrijwilligersactie van het land gehouden, georganiseerd door het Oranje Fonds. Met NLdoet wordt jong en oud gestimuleerd om zich een dag(deel) in te zetten voor de samenleving en wordt vrijwillige inzet in de spotlights gezet.

In Wijdemeren gaan het college van burgemeester en wethouders, de voltallige gemeenteraad, fractieassistenten en het gemeentelijk Management Team weer klussen aanpakken. Na een oproep in de lokale bladen hebben zich ook al verschillende inwoners van onze dorpen en bestuursleden van politieke partijen aangemeld.

Nog 9 klussen zoeken vrijwilligers

Door maatschappelijke organisaties in Wijdemeren zijn 16 klussen bij NLdoet aangemeld. Hiervan hebben op dit moment 6 organisaties voldoende vrijwilligers om de klussen te klaren. Voor 10 klussen zijn bij elkaar nog 42 vrijwilligers nodig (zie bijgaand overzicht).

"Vooral op vrijdag 15 maart hebben we nog vrijwilligers nodig", vertelt CDA-fractievoorzitter Theo Reijn. Het CDA heeft ook dit jaar weer de organisatie van NLdoet in Wijdemeren op zich genomen. "Vorig jaar hebben 53 vrijwilligers tijdens NLdoet de handen uit de mouwen gestoken, dit jaar hopen we op 75 vrijwilligers."

NLdoet is een feestje

Vrijwilligerswerk is onmisbaar, maar ook heel dankbaar werk. En dat is het zeker tijdens NLdoet. "Het is allemaal net wat feestelijker dan normaal en zowel de organisaties als de vrijwilligers beleven een topdag", weet Reijn van voorgaande jaren. "Van klusaanbieders krijgen we ook leuke reacties op het initiatief in Wijdemeren. Klussen waar geen geld voor is of die al wat langer zijn blijven liggen kunnen nu worden gerealiseerd. Dat is ook een hart onder de riem van de organisaties en hun vaste vrijwilligers."

Doe mee met NLdoet

Theo Reijn: "We roepen maatschappelijk betrokken inwoners van onze dorpen nadrukkelijk op mee te doen. Er zijn nog vele handen nodig om tijdens deze twee feestelijke dagen alle klussen te realiseren."
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: fractie@wijdemeren.cda.nl. Vermeld in het mailtje uw naam, telefoonnummer en waar u bij wilt helpen.

Wanneer

Waar en wat

Aantal vrijwilligers nog nodig

Binnen/ buiten

vrijdag
10.00 – 17.30 uur

Veenstaete, Kortenhoef
Uitstapje met 11 bewoners van een groepswoning naar de dierentuin in Amersfoort. Bij slecht weer natuurlijk een alternatief naar het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum.

1

Buiten

vrijdag
10.30 – 13.30 uur

Kasteel-Museum Sypesteyn, Loosdrecht
Onder deskundige leiding verwijderen algen en andere aanslag van de acht prachtige blauw geschilderde hekken die tuin en park al meer dan 100 jaar sieren. Op zich geen zwaar werk, maar vereist precisie.

5

Buiten

vrijdag
9.00 – 15.00 uur

Curtevenneschool, Kortenhoef
Verschillende delen van het schoolplein moeten geëgaliseerd worden. Tegels liggen scheef, rubbertegels steken uit. Dit om de veiligheid van de kinderen te bevorderen.

8

Buiten

vrijdag
10.00 – 15.00 uur

De Beukenhof, Loosdrecht
In elkaar zetten en beschilderen van nestkastjes voor vogels om op te hangen in de tuin van de Beukenhof.

5

Buiten en binnen

vrijdag
10.00 – 15.00 uur

De Beukenhof, Loosdrecht
Gevraagd: enthousiaste vrijwilligers met handige handen voor het schilderen, schuren, monteren, accentueren van diverse objecten en mee willen helpen met het afronden van de belevingsvolle gang binnen de Beukenhof in Loosdrecht.

10

Binnen

vrijdag
9.30 – 13.00 uur

Openbare basisschool De Linde, Loosdrecht
Ons schoolplein heeft een aantal houten speelobjecten. Maar… de kleur is er echt wel vanaf! Wie wil helpen op vrijdag 15 maart om ons plein om te toveren tot een kleurrijk fijn speelplein?

4

Buiten

zaterdag
8.30 – 17.30 uur

SailWise, Robinson Crusoe, Loosdrecht
In april komen de eerste gasten weer watersporten op de aangepaste accommodatie Robinson Crusoe. Daarvoor moeten boten geschuurd en geschilderd, brandhout gezaagd en gestapeld en slaapkamer schoongemaakt.

6

Binnen en buiten

zaterdag
9.30 – 12.30 uur

Stichting Blok, Oude School, Kortenhoef
Het schoolplein is dringend aan een opknapbeurt toe, een zeer oude knotwilg moet gerooid en afgevoerd. De jeu de boulesbaan heeft nieuw grind nodig. Banken moeten geschrobt.

1

Buiten

zaterdag
9.30 – 12.30 uur

Daniel Stalpaert Stichting, 's-Graveland
Het grind rond kerk en pastorie aan het Noordereinde kraakt niet meer. Veel grind is in de loop van de tijd verdwenen. Er moet wel 10m3 bij. Dat is een heel geschep en gekrui. Maar daarna kraakt het grindpad weer als vroeger.

1

Buiten

zaterdag
8.30 – 16.00 uur

Meester Kremerschool, Nederhorst den Berg
Snoeiwerk en onderhoud speelplaats/tuin, schilderwerk banken speelzaal, opruimwerk zolder/afvoeren.

3

Binnen en buiten

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief