WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Tribute to Joop de Winter
Kortenhoef, vr 10 mei 2013

Muziekvereniging BMOL vindt het hoog tijd om Joop de Winter eens flink in het zonnetje te zetten. Dit gebeurt op zaterdag 25 mei vanaf 20:00 uur in sporthal De Fuik in Kortenhoef.

persbericht

Speciaal concert ter ere van Joop de Winter
Harmonie-orkest van BMOL maakt zich op voor muzikaal eerbetoon

Enige tijd geleden riep Muziekvereniging BMOL oud-leden op om zich aan te melden voor een speciaal reünieconcert. Wat zij toen nog niet konden vertellen was dat dit wel een heel speciale avond zal gaan worden. Het concert in sporthal De Fuik in Kortenhoef zal namelijk volledig in het teken staan van Joop de Winter, oud-dirigent en ere-lid van Muziekvereniging BMOL.


Joop de Winter in 1974 als dirigent van BMOL

Deze Kortenhoefse rasmuzikant kan terugblikken op een lange muzikale carrière. En nog altijd staat zijn leven grotendeels in het teken van de muziek. In 1955 ging hij als fluitist aan de gang bij de Koninklijke Luchtmachtkapel, waar hij na 2 jaar stopte om samen met zijn vrouw naar Canada te verhuizen om daar in een orkest te gaan spelen. Hier gaf hij onder andere optredens voor de Britse koningin Elisabeth en president John F. Kennedy.

Terug in Nederland ging hij aan de slag als dirigent. Zijn eerste orkest was Wilskracht in Amersfoort, later volgden de lokale harmonie BMOL en diverse andere orkesten in de regio. Tussen 1970 en 1995 is Joop dirigent geweest van het harmonie-orkest van BMOL en had hij als muzikaal leider van de Street Band successen in binnen- en buitenland.

Daarnaast speelde hij onder andere bij het enige beroepsorkest van de politie, de Amsterdamse Politiekapel en componeerde hij meer dan 30 muziekstukken die over de hele wereld gespeeld worden.

Muziekvereniging BMOL vindt het hoog tijd om Joop de Winter eens flink in het zonnetje te zetten. Dit doen zij op zaterdag 25 mei vanaf 20:00 uur in sporthal De Fuik in Kortenhoef. Kaarten voor dit bijzondere concert vol met verrassingen, kosten €8,- en zijn te reserveren via www.bmol.nl, maar op 25 mei vanaf 19:30 uur ook verkrijgbaar aan de deur. Let op, wij raden u aan te reserveren want vol is vol!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief