WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bakkenproef Mislukt?
's-Graveland, za 29 juni 2013

Jelmer Bierens van het Zuidereinde vindt dat de bloembakkenproef mislukt is en waarschuwt de bewoners van de Kortenhoefsedijk maar vast.

ingezonden brief
(ingekort door de redactie)

Helaas zijn mijn voorspellingen over de gevolgen van het plaatsen van bloembakken op de ”vaartwegen" uitgekomen, agressie en kapitaalvernietiging. Wat ik vorig jaar geschreven heb is terug te lezen in het archief van de Wijdemeerse Webkrant d.d. 01-12-2012. Nu blijkt ook dat het project door valse gegevens van start is gegaan en de uitvoering om een 30 km zone te creëren wettelijk geen poot om op te staan heeft.

Een groot gedeelte van de handtekeningen, die opgehaald zijn door de clubjes van ontwikkelaars en voorstanders van het 30 km plan (mensen die op zondag een veel te duur huis hebben gekocht, er op maandag achter komen dat er verkeer door de straat komt en in deze tijd hun woning niet kunnen verkopen), zijn onder valse voorwendselen verkregen. Ik heb namelijk ook getekend, maar ik kreeg van meneer Huppelschoten die bij ons aan de deur kwam, de keuze uit twee mogelijkheden om te tekenen: 30Km en bloembakken of een groene golf, ik dacht nog: "Hoe wil je dat doen over zo’n lange afstand?", maar gewoon door kunnen rijden leek mij wel wat, dus tekende ik voor een groene golf en met mij velen.

En daar zijn we nu achter gekomen, het resultaat is een dorp vol groene rommel op straat waar je tussendoor moet slingeren, dus dat verstonden ze onder een groene golf. Maar met hun zielige verhaal: ’t is zo’n herrie in de straat met al dat verkeer en het is zo gevaarlijk voor de kindertjes en met hun handtekeningen zijn ze naar hun vriendjes in de gemeenteraad gegaan en hebben het bloembakkenplan er door gedrukt.

Een proef, beloofden onze regenten in Loosdrecht, maar nu er zoveel protest is, zal er wel een vaste variatie komen want een goed politicus geeft nooit zijn fouten toe en dit is arrogantie of domheid, maar na de volgende verkiezingen ben ik toch verdwenen denken ze en is het niet mijn probleem.

Maar als je een proef wil doen om verkeersdrukte te remmen, doe het dan goed, als je een weg wil hebben waar niet harder dan 30 wordt gereden dan moet je die inrichten naar de normen die daar voor zijn, als voorbeeld, de as van de weg op korte afstand een wegbreedte laten verspringen dan krijg je een slingerende beweging maar je komt nooit!!! op de weghelft van een tegenligger. Maar aangezien daar geen ruimte voor is, is deze optie kansloos.

Er zijn nog meer regels waar een 30km weg aan moet voldoen en wil je weten wat die zijn ga je naar het politiebureau en dan weet je ook waarom er niet op snelheid kan worden gecontroleerd.
Maar stel dat er door deze bloembakkengekte toch een paar auto’s minder door de straat rijden het toch een feit blijft dat je de bewoners uit eigen gemeente, die dagelijks van de vaartwegen gebruik maken om naar hun werk te gaan, boodschappen te doen, ziekenhuisbezoek of een andere goede reden hebben om van de wegen gebruik te maken, in hun bewegingsvrijheid belemmert, en maken meer kans op schade doordat er totaal geen helderheid is wie er voorrang heeft of niet, die bakken zijn zo neergekwakt.

Op verschillende plekken staan ze zelfs op de hoek van een straat, waar je, als je je  auto op zo’n plek zet, een  dikke bon krijgt, dus daar is ook weer niet over nagedacht, want het zicht is daar zeer beperkt, maar daar was een oplossing voor, namelijk het halveren van de hoogte van de bakken, mooi, maar wat doen onze handige Harrie’s? Ze zetten er struiken in die een meter hoog of hoger worden, zie je niets meer.

Als er dan toch tijdelijk bakken op de straat moesten worden gezet had ze dan tegenover elkaar gezet met borden erbij wie er voorrang heeft, dat geeft ook zekerheid over wie er schuldig is bij een aanrijding, want dit heeft al veel problemen gegeven. En één bij Mario Wouters voor de deur.
Deze laatstgenoemde heeft tussen zijn vreemde ideeën om verkeersdrukte te weren één goed idee en dat is een rondweg om het dorp.

Maar hier is het volgende probleem: Natuurmonumenten.
Deze vereniging (die waarschijnlijk ook tegen het bakkenidee was, want voor hun deur staan geen bakken en je mag er gewoon 50 rijden) is eigenaar van het grootste gedeelte van alle grond in Wijdemeren en omgeving en die zullen nooit grond afstaan om een weg aan te leggen, hoewel ze de veroorzaker zijn van de extra drukte in het dorp door hier een bezoekerscentrum te beginnen en hun bossen open te stellen voor iedereen.

Het zou nu een goed moment zijn voor de gemeenteraad van Wijdemeren om op een of andere manier NM te dwingen om mee te werken aan de realisatie van een rondweg, want als je ziet wat er langs de Loodijk gebouwd is om een kikker over te laten steken, moet  het ook mogelijk zijn een verbinding te maken tussen de Loodijk en de Vreelandse weg. Dit zou voor de raad eens een echte prestatie zijn.

Vanwege de bakken gaan mensen nu een andere weg kiezen, in dit geval vanuit Bussum de Bussemergrindweg richting ’s-Gravelandseweg naar Kortenhoef of Zuidereinde. Dat is te zien aan de lange rij auto’s eind van de middag voor de verkeerslichten op de Leeuwenlaan. Het verkeer vanuit Weesp en Nederhorst deze kant op neemt de Herenweg en de Kwakel.
Dit houdt in dat als er straks ook her en der op het Zuidereinde en Emmaweg van die rommel op straat wordt gezet, het verkeer vanaf de Vreelandseweg richting Kortenhoef zich verplaatst naar de Kortenhoefsedijk. Dan wordt het daar ook “levensgevaarlijk” en gaan de mensen die langs die wegen wonen ook protestclubjes oprichten en begint alles weer van voren af aan.

En als laatste: Inwoners van Kortenhoef, houdt er rekening mee dat eventuele maatregelen op het Zuidereinde en Emmaweg  een verstopping veroorzaakt op de Kortenhoefsedijk en dat je eigenlijk opgesloten zit, dus laat je horen.

Jelmer Bierens
Zuidereinde ‘s-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief