WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eikenrode blijft Openbaar
Nieuw Loosdrecht, wo 19 juni 2013

De publieke toegankelijkheid van het landgoed Eikenrode blijft gehandhaafd aldus burgemeester Martijn Smit.

Vorige week woensdag werd tijdens de commissie Ruimte en Economie ingesproken door een flink aantal Nieuw Loosdrechters over het voornemen van de nieuwe eigenaar Nico Ockhuisen om een hek om het landgoed te plaatsen en de toegang af te sluiten met een pasjessysteem. Hij wil daarmee honden en jeugd van het landgoed weren. De meeste insprekers verzetten zich hevig tegen de plannen van Ockhuisen, waarbij zij aanvoerden dat de gemeenteraad van Loosdrecht in 1997 besloten heeft tot de openbare toegankelijkheid van het Bos van Hacke, zoals het park ook genoemd wordt.

Broedseizoen

Ook wezen twee insprekers erop dat Ockhuisen al werkzaamheden uitvoerde tijdens het broedseizoen. Ook de gemeente heeft geconstateerd dat Ockhuisen werkzaamheden heeft laten uitvoeren, terwijl dat niet was toegestaan vanwege het broedseizoen. Wethouder Gerard Abrahamse zal Ockhuisen daarop aanspreken.

Geen pasjessysteem

Het college van B&W heeft zich gisteren over de kwestie gebogen aldus de G&E. Uit dat beraad kwam dat de openbaarheid van Eikenrode blijft bestaan. Het pasjessysteem, zoals door Ockhuisen voorgestaan, is niet aanvaardbaar voor het college. De vergunning voor plaatsing van het hek moet wellicht door de gemeente verleend worden als het bestemmingsplan zich niet daartegen verzet. Nochtans mag het hek niet afgesloten worden omdat de toegang tot het park open moet blijven. Vorige week woensdag verklaarde de heer Ockhuisendat het hek al klaar lag om geplaatst te worden.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief