WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voordelen van de Bakken
's-Graveland, wo 12 juni 2013

In een staatje met een vergelijking somt een bewoonster van het Noordereinde de voor- en nadelen op van de bloembakken. Die vergelijking is sterk in het voordeel van de proef.

Ook beoordeelt Ella Blom onderaan de likes, de foto's en de bijdragen op de Facebookpagina van Weg met die Bloembak.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

OUDE SITUATIE MET BLOEMBAKKEN
SNELHEID  
Hoog, met uitschieters naar 100km/u. Laag, met enkele uitschieters naar ca. 50 km/u.
30 KM TE LANGZAAM?  
Ja. Ik was er bang voor maar met deze inrichting vind ik het geen probleem.
ONRUST  
Hoog door irritatie over snelheid en gedrag. Gemiddeld, optrekken en afremmen zorgt voor onrust. Maar ondanks dat mag bak voor mijn huis blijven staan.
WEGGEDRAG  
Egoïstisch, asociaal, onvriendelijk, uitzonderingen daargelaten. Vriendelijker, rustiger, socialer, uitzonderingen daargelaten.
OVERSTEKEN  
Moeilijk, verkeer bleef maar komen en liet je niet oversteken ook al moest er verderop gestopt worden voor  een geparkeerde auto of file. Makkelijk, door de bakken vallen er gaten in de verkeersstroom waardoor je makkelijk over kan steken.
UITPARKEREN  
Moeilijk, verkeer bleef maar komen en liet je er niet uit. Toeteren als je geen zicht had maar toch probeerde uit te parkeren. Makkelijk, door de bakken vallen er gaten in de verkeersstroom waardoor je makkelijk kan uit parkeren.
ASOCIAAL GEDRAG  
Veel, toeteren als automobilisten even snel om geparkeerde auto heen willen en daar mee de boel vast zetten. Toeteren als auto aan huizenkant staat. Toeteren als je uit- of met ruimte wil inparkeren. Toeteren als je je boodschappen uitlaadt.
Zo hard rijden dat auto gaat vliegen over de brug. Op file inrijden en gerust auto voor je neus stilzetten terwijl je over wil steken. Enz. enz.
Minder maar wel toeteren als automobilisten even snel om de bak heen willen en daar mee de boel vast zetten.
Een enkeling die toetert, opgejut door facebook?
Als het rustig is, een enkeling hard slingerend om de bakken heen, opgejut door facebook?
Auto aan de huizenkant parkeren als de overkant vol is, kan nu zonder getoeter omdat het nu wordt geaccepteerd dat er obstakels zijn.
VEILIGHEID  
Onveilig, door hoge snelheden heb ik in 17 jaar tijd zeker 5 a 6 zeer ernstige ongelukken meegemaakt. Daarnaast regelmatig op drukke (vooral weekenddagen) wat blikschade door onoplettendheid of voorrangskwestie als er een auto geparkeerd stond. Ik denk veiliger omdat de hoge snelheden niet meer gehaald worden.  Bij drukte wat blikschade als gevolg van onoplettendheid en voorrangskwestie bij de bakken. Misschien ook kwestie van wennen?
HULPDIENSTEN  
Dat ging goed ook al moesten ze regelmatig om geparkeerde auto heen. Hoe het bij de Smitsbrug ging als daar file stond weet ik niet. Dat gaat goed ook al moeten ze regelmatig om een bak heen. Het lijkt dat er minder files zijn bij de Smitsbrug. Mogelijk is dit zelfs een verbetering ten opzichte van de oude situatie?
TRILLINGEN DOOR ZWAAR VERKEER  
Enorm. Vooral als het rustiger werd. In de vroege ochtend reed het vrachtverkeer met 80km/u door onze straat. Huis stond te kraken van ellende, scheuren in de muren. Niet. Vrachtverkeer lijkt ons dorp te mijden en het vrachtverkeer dat er nog is moet snelheid inleveren. Heerlijk.
ESTETHISCH?  
Ja Over smaak valt niet te twisten maar….de eerste bakken? NEE!
Na de aanpassingen? Stuk beter! Als ik nu mijn straat in rij vind ik het echt een dorpsstraat. Door de verlaging en dubbele lat aan bovenkant vind ik de bakken zelfs mooi. Maar nogmaals, wat mooi of lelijk is, is heel subjectief.

Dan de zogenaamde volksopstand? Sommige politici willen ons doen geloven dat er een volksopstand is. Maar ik heb niemand de straat op zien gaan…… of zijn de 2.600 likes op facebook een volksopstand? Volgens Wikipedia heeft Wijdemeren 23.000 en nog wat inwoners. Die 2.600 likes zijn voor een groot deel van mensen die buiten Wijdemeren wonen en ons dorp alleen maar nodig hebben om van a naar b te komen. Dat kan je toch geen opstand noemen? Het overgrote deel dat zijn/haar berichten plaatst op deze pagina jut elkaar op en wordt niet gehinderd door enige kennis.
Het zal mij niet verbazen als  de vernielingen van de afgelopen weken mede te danken zijn aan de hetzerige sfeer die door heel veel mensen op deze pagina wordt gevoed. Ik zal dan ook niet aarzelen iedere vernieler die ik betrap aan te geven en ik zou het echt heel jammer vinden als de politiek hier voor buigt.

Kortom, wat mij betreft is deze proef zo slecht nog niet, maar het blijft in mijn ogen wel een lapmiddel. Liever zou ik zien dat er een rondweg kwam en dan de snelheid in onze straat op 50km/u houden door flitspalen of trajectcontrole. Maar mocht er geen andere oplossing komen? Ik kan hier wel mee leven. 

Ella Blom
's-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief