WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drempels Cannenburgerweg
Kortenhoef, do 6 juni 2013

Douwe van Essen trof tot zijn verbazing de aanleg van verkeersdrempels aan op de Cannenburgerweg in Ankeveen. Onverlaten hadden een hek omgedraaid.

Verrassend. Is de second opinion van de verkeersdeskundige al afgerond en is de uitkomst dat op de Cannenburgerweg drempels moeten komen in plaats van bloembakken?

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Geachte redactie,

Om de verwarring te vergroten: 'verkeershinder tot medio juni' zoals op dat verkeersbord wordt vermeld is op genoemde wegen misschien niet correct (m.u.v. de bloembakken uiteraard), maar wel op de Cannenburgerweg.

Op die weg zijn heel veel bloembakken verdwenen en dat bevordert de doorstroming. En dat kan natuurlijk niet, dus heeft de gemeente er wat op bedacht. Er komen drempels. En drempels kun je, in tegenstelling tot bloembakken, niet zomaar even met een grijper van een vrachtwagen aftillen. Daarvoor moet je wel de hele weg afzetten en... borden plaatsen. En dat is gebeurd. Op correcte wijze, uiteraard.

Maar inmiddels is de situatie gewijzigd, want het hek blijkt door onbekenden omgedraaid te zijn. En dat is kwalijk, zeer kwalijk. Bloembakken vernielen is vandalisme, verkeersaanwijzigingen verplaatsen misdadig.

Tegen de bloembakken? Prima, maar dan wel aktie voeren op democratische wijze. Dat kan en mag in Nederland en laten we dat alsjeblieft zo houden.

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief