WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schone Stranden in de Regio
Wijdemeren, di 23 juli 2013

Op dinsdag 23 juli gaat Schoon Gooi en Vecht samen met de GAD naar een aantal stranden in de regio om het meenemen van het gemaakte afval te promoten.

Misschien kunnen ze ook even langs het Zuwestrand gaan...

persbericht

Werk mee aan schone stranden in de regio

Op dinsdag 23 juli gaat Schoon Gooi en Vecht samen met de GAD naar een aantal stranden in de regio om het meenemen van het gemaakte afval te promoten. Met dit mooie weer gaan namelijk veel mensen  naar het strand. Om het leuk te houden voor iedereen en het milieu is het prettig als het strand ook schoon blijft. Iedereen kan daar aan meewerken door onder andere het afval weer zelf mee naar huis te nemen.

Al jaren staat zwerfafval in de top tien van grootste ergernissen. Blikjes, flesjes, folders en sigarettenpeuken zijn een doorn in het oog van veel Nederlanders. In totaal wordt ieder jaar maar liefst honderd miljoen kilo zwerfafval geproduceerd. Middels deze actie haakt Schoon Gooi en Vecht aan op de campagne van Nederland Schoon “Verkiezing Schoonste Strand van Nederland”.

Verkiezing “Schoonste Strand van Nederland”

Al vanaf 2002 organiseert Nederland Schoon deze verkiezing. Hiermee willen  ze gemeenten, paviljoenhouders en strandbeheerders stimuleren hun strand schoon te maken en te houden.

ANWB-inspecteurs inspecteren onverwachts en maken foto's. Hiermee bepalen ze de schoonheidsgraad. De resultaten worden aan het einde van het seizoen beoordeeld door een deskundige jury. Het zou toch leuk zijn als een strand uit regio Gooi en Vechtstreek wint. Alle zeer schone stranden krijgen vier sterren uitgereikt en alle schone stranden krijgen er drie.

Staat jouw strand al in de schoonste stranden top 10? Ook dit jaar kun je stemmen op jouw favoriete strand. Zo kun jij bepalen of jouw strand een plek verdient in de schoonste stranden top 10. Met jouw stem maak je ook nog eens kans op een barbecue met 10 vrienden op jouw favoriete strand!

Meer informatie over deze verkiezing kijk op www.schoongooienvecht.nl

Schoon Gooi en Vecht is een regionale samenwerking tussen de 9 regiogemeenten (Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren), GNR, Natuurmonumenten en de GAD.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief