WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hilversum nekt Ter Sype
Wijdemeren, do 10 januari 2013

De raad van Hilversum heeft een motie aangenomen die de volledige nieuwbouwwijk Ter Sype eigenlijk compleet in de grond boort.

De acties in de Gooi en Eemlander, aangestuurd door geen Herrie op de Hei, hebben succes gehad. De regio kan 600 nieuwbouwwoningen in Ter Sype op de buik schrijven, omdat de Hilversumse politiek toch weer om ging. Woningzoekenden raden wij aan om eens in Almere te kijken. Betaalbare kavels en zelfbouwmogelijkheden zijn daar te over, bijvoorbeeld in Almere Poort tegenover Muiderberg, op twintig minuten afstand..

Dossier Vliegveld / Ter Sype

persbericht

Verontwaardiging over besluit gemeenteraad Hilversum

Wethouder Van Waveren is verontwaardigd over het aannemen van een motie door de gemeenteraad van Hilversum die de aanleg van een verharde baan op het vliegveld in de toekomst onmogelijk maakt.

In 2001 kon Wijdemeren van start gaan met de bouw van ruim 160 woningen. Gezien de regionale woningbehoefte, ook vanuit Hilversum, is gewacht en ingezet op de realisatie van een wijk met totaal 600 woningen. Voorwaarde hierbij was een aanpassing van de landingsbanen in verband met de geluidscontouren. In de afgelopen jaren is veel tijd en geld besteed om tot een gewogen voorstel te komen met mede als doel de invloed op het milieu en de geluidsbelasting te beperken. Het voorstel van het college van Hilversum voldoet daar volledig aan en zou mede hebben bijdragen tot een beperking van het aantal vliegbewegingen.

De wethouder heeft waardering voor Hart van Hilversum die tegen de motie stemde omdat men eerst met alle belanghebbenden op de locatie van het vliegveld wilde spreken. In dit licht is de opstelling van wethouder Jooren ook begrijpelijk. Zij vond de motie te vroeg.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief