WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maatregelen K´hoefsedijk?
Kortenhoef, za 5 januari 2013

René Voigt, fractievoorzitter van DB, geeft antwoord op de brief van Willem Buma over de vaartwegen en de Kortenhoefsedijk.

ingezonden bericht

Terecht; het gaat om meer dan de vaartwegen!

De heer Willem Buma vraagt in de WWK van 1 januari aandacht voor de effecten op de Kortenhoefsedijk van de verkeersmaatregelen die als proef op de vaartwegen genomen gaan worden. Terecht, want ook daar moet aandacht voor zijn.

In het raadsvoorstel vaartwegen is die aandacht er ook, zij het in algemene zin. DorpsBelangen vond dat niet voldoende. Op ons voorstel worden daarom in het raadsbesluit met name ook de wegen genoemd waar neveneffecten zouden kunnen optreden. Dan gaat het dus om de Kortenhoefsedijk, de Kerklaan, de Kwakel, de Herenweg en de Leeuwenlaan.

Wij vinden dat tijdens de proef op al deze wegen regelmatig moet worden bekeken hoe het gaat. Als zich op de genoemde wegen ongewenste effecten voordoen, dan moeten ook op die wegen maatregelen worden genomen of de proef op de vaartwegen moet worden aangepast dan wel heroverwogen.

DorpsBelangen heeft voorgesteld het raadsbesluit specifiek op deze punten aan te scherpen omdat wij vinden dat met alle dorpskernen van Wijdemeren rekening gehouden moet worden. De aanpassingsvoorstellen van DorpsBelangen zijn terug te vinden via DB Amendement Raadsvoorstel-vaartwegen 20 december 2012.

René Voigt,
fractievoorzitter DorpsBelangen

En overigens blijven wij van mening, in afwijking van wat wethouder Abrahamse herhaaldelijk stelde, dat de Kortenhoefsedijk binnen de bebouwde kom ligt. Maar dat terzijde. Red. WWK.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief