WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeugdraad steunt Goed Doel
Wijdemeren, do 21 februari 2013

De Stichting Stop Hersentumoren ontvangt een cheque ter waarde van 1000 euro. Dat is de uitkomst van het debat in de Wijdemeerse jeugdraad van vandaag.

Meer informatie op de gemeentelijke website.

persbericht

Jeugdraad stemt voor Stichting Stop Hersentumor

De Wijdemeerse Jeugdraad heeft op donderdag 21 februari met grote meerderheid gestemd voor de Stichting Stop Hersentumoren. De Rehobothschool uit Nieuw-Loosdrecht is daarmee winnaar van het debat in de Jeugdraad. Uit handen van burgemeesten Martijn Smit ontvingen twee leerlingen uit groep 8 van de Rehobothschool een Goed Doel Cheque ter waarde van € 1.000,- voor Stichting Stop Hersentumor.


Foto: Joop van Ditmarsch.

Op 21 februari 2013 organiseerden de gemeenteraad en Rotary van Wijdemeren in samenwerking met 6 basisscholen de Wijdemeerse Jeugdraad. Leerlingen uit groep 8 van Wijdemeerse basisscholen maakten kennis met de gemeente en gemeenteraad als hoogste orgaan. Door mee te doen aan de Jeugdraad hebben de scholieren leren debateren en raakten ze bekend met het principe van meeste stemmen gelden, met lobbyen en compromissen sluiten.

De leerlingen uit groep 8 hebben eerst in de klas een goed doel gekozen. Daarna hebben ze twee leerlingen aangewezen om als delegatielid van de jeugdraad de school. In drie debatrondes verdedigden de delegatieleden het goede doel en proberen anderen voor hun goed doel te winnen. Eva de Vries was delegatielid van de Rehobothschool zij omschreef hun doel - winnende doel - als "Een kleine stichting maar van levensbelang."

De winnaars Florian Dekker en Eva de Vries (Rehobothschool) ontvingen uit handen van burgemeester Martijn Smit de Goed Doel Cheque ter waarde van € 1.000,-.

De Rehobothschool zal deze cheque doneren aan de Stichting Stop Herstumoren.

Er is gestreden om de volgende goede doelen:

Curtevenneschool, Spieren voor Spieren
Rehobothschool, Stichting 'Stop hersentumoren'
Samenwerkingsschool De Catamaran, Wereld Natuur Fonds
Mr J Terpstraschool, Stoplichten voor scholen
Jozefschool, Stichting Dierenlot
St Antoniusschool, KiKa

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Joop v. Ditmarsch
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief