WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Treffende Gelijkenis
Wijdemeren, di 19 februari 2013

Na het opzienbarende nieuws dat Wijdemeren, Stichtse Vecht en Weesp willen gaan samenwerken laat je je gedachten even de vrije loop.

In De Zijlijn

Na het opzienbarende nieuws dat Wijdemeren, Stichtse Vecht en Weesp willen gaan samenwerken laat je je gedachten even de vrije loop.

In 2000 begon de Wijdemeerse Webkrant met nieuwtjes uit de drie kernen die later Wijdemeren zouden vormen. Het persbericht van gisteren dat Wijdemeren, Weesp en Stichtse Vecht, die we voor het gemak maar even een naam van een voetbalclub geven, te weten WWSV, gaan samenwerken, was stof tot nadenken. We verzamelen nog maar even geen nieuwtjes uit de twaalf (ja 12!) kernen van Stichtse Vecht. Ook Weesp laten we maar even links liggen.

Treffende gelijkenis

Op de website van Stichtse Vecht kwamen we echter een treffende overeenkomst tussen Wijdemeren en Stichtse Vecht tegen, die we u niet willen onthouden. Op de pagina "Over Stichtse Vecht" staat onderstaande foto. Kijk eens hoe scheef die straatlantaarns staan (Theo!). En kijk eens hoe ruig en onverzorgd die berm is. Wat dat betreft kan de samenwerking nog vandaag starten. Er hoeft niet tien jaar lang geharmoniseerd te worden. En daar houdt de gelijkenis niet op. Wat dacht u van de Vecht in het dorp? Een langgekoesterde wens van sommige Bergers. Dat gaat er dus zo uit zien.


Foto: Website Stichtse Vecht

En..., waarom mag Muiden niet mee doen? Zijn ze in WWSV bang dat die claim van de kruitfabriek (376 miljoen euro) dan ook in onze inboedel landt? Vergeleken daarbij zijn de hoofdpijndossiers Dorpscentrum, Ter Sype, Voorstraat, Verkeer en Groenewoud lichte luchtige lentebriesjes met de geur van gemaaid gras en madeliefjes.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Stichtse Vecht
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief