WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Opvoedcursus 4 - 10 jaar
Wijdemeren, vr 15 februari 2013

Op woensdagavond 6 maart aanstaande start de cursus 'Opvoeden en Zo' voor ouders van basisschoolkinderen in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Bussum.

persbericht

Cursus 'Opvoeden & Zo'
in Centrum voor Jeugd en Gezin Naarden-Bussum

Op woensdagavond 6 maart aanstaande start de cursus ‘Opvoeden & Zo’in het Centrum voor Jeugd en Gezin, Landstraat 80, 1401 ES Bussum. Deze cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd (ongeveer 4 tot 10 jaar) en bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van twee uur (20.00 tot 22.00 uur). De kosten voor deze cursus zijn € 45,00.

Opvoeden van kinderen is leuk, maar ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun en advies. Want wat doe je als je kind niet luistert, hoe kun je ervoor zorgen dat je kind vaker leuk en aardig doet? En is het wel normaal om de hele dag politieagentje te moeten spelen?
Opvoeden & Zo is gericht op deze alledaagse situaties en helpt u om, samen met andere ouders, oplossingen te vinden. Door het uitwisselen van ervaringen zult u merken dat u niet de enige ouder bent die zich soms onzeker voelt over de opvoeding.

Elke bijeenkomst wordt er aan de hand van filmbeelden één vaardigheid besproken (aandacht geven en prijzen, verbieden en nee zeggen, straffen, negeren, apart zetten). Thuisopdrachten kunnen helpen om een bepaalde aanpak in de eigen situatie te oefenen.

De cursus wordt georganiseerd in opdracht van GGD Gooi & Vechtstreek en staat onder leiding van een ervaren medewerker van de GGD. Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met GGD Gooi & Vechtstreek,  afdeling Jeugdgezondheidszorg, telefoon (035) 692 63 50.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief