WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sweet tevreden over Gewest
Wijdemeren, vr 15 februari 2013

Gedeputeerde Elvira Sweet bracht vandaag een bezoek aan het Gewest om zich te laten informeren over de stand van zaken rond de Regionale Sociale Agenda.

persbericht

Gedeputeerde Sweet bezoekt Gewest Gooi en Vechtstreek

Provinciaal gedeputeerde Elvira Sweet (Bestuur, Cultuur, Zorg) bracht op vrijdag 15 februari een bezoek aan het Gewest om zich te laten informeren over de stand van zaken rond de Regionale Sociale Agenda.

De wethouders Janny Bakker (Huizen), Gerard Boekhoff (Bussum) en Eric van der Want (Hilversum) gaven uitleg over de vorderingen die de gemeenten maken in de voorbereidingen naar de veranderingen in het sociaal domein. Vanaf 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de taken op het gebied van welzijn, zorg en maatschappelijke ondersteuning.
Deze decentralisaties gaan gepaard met bezuinigingen. Dit maakt een gezamenlijke, integrale aanpak noodzakelijk.

Ambities

Om alle ambities te realiseren hebben de gemeenten afspraken gemaakt over de gezamenlijke aanpak van de uitvoering van de decentralisaties, de implementatie van de vraagsturing, ontschotting van gemeentelijke dienstverlening, inzet op betaalbaarheid, duurzaamheid en toegankelijkheid op woongebied en, ten slotte, het versterken van gemeentelijke regie voor mensen met complexe problematiek.

Heldere visie

Mevrouw Sweet was onder de indruk van de geboekte voortgang. ‘Jullie regionale samenwerking levert een belangrijke voorsprong op’, aldus de gedeputeerde, ’en geeft blijk van een heldere visie, waarin de belangen van de klant centraal staan’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief