WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW/VBEKC stelt Eisen bij
's-Graveland, vr 20 december 2013

In het debat over fase 2 van de proef met de bloembakken werd gisteren bij herhaling gerefereerd aan een brief van de bewonersgroepen WADW/VBEKC.

De wethouder en de raadsleden waren blij met de brief. Wethouder Van Waveren zegde toe om de inhoud van de brief mee te nemen in de verdere invulling van de proef met de 30 km zone op de Vaartwegen.
Maar wat stond er in die brief? Waar was men zo blij mee? Niemand die het zei. Dus tastten de toehoorders, de luisteraars en de pers volstrekt in het duister naar wat die blijdschap veroorzaakte.


Waar luisteren wij naar?

Inmiddels hebben wij de bewuste brief doorgestuurd gekregen van een raadslid. U vindt hem hier. Bij lezing van de brief zijn delen van het debat van gisteren achteraf beter te begrijpen.

Concessie

Er staan wat opmerkelijke zaken in. De bewoners zijn tot het inzicht gekomen dat de EKC wegen een ander karakter hebben dan de beide Einden. Smaller en met meer in- en uitritten, waardoor bloembakken volgens hen niet het geëigende middel zijn om op die wegen de snelheid te remmen. Sterker nog, ook zij beoordelen de situatie op de nu inegrichte wegen met de bakken als onveilig. WADW/VBEKC trekt bij nader inzien de conclusie dat bloembakken voor de EKC wegen een ongeschikt hulpmiddel zijn en vraagt om ze te verwijderen en te vervangen door iets anders (paaltjes, straatjuwelen?).

Fase 2 op het Zuidereind

Wel dringen de bewoners er sterk op aan dat de inrichting van het Zuidereinde (fase 2) direct door gaat, omdat volgens hen alleen dan een juiste evaluatie kan worden uitgevoerd. (Het standpunt van D66, de PvdA en Joep Frijdal (VVD).)

Dossier Verkeer 's-Graveland

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief