WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geldhof: Regio goed Bezig
Regio, di 3 december 2013

Joke Geldhof (D66), gedeputeerde Wonen en Water van de provincie, vindt dat de Regio goed bezig is met woningbouwproductie en het ontwikkelen van bouwplannen.

In het persbericht wordt niet vermeld welke bouwplannen bedoeld worden, waar en om hoeveel woningen het dan gaat. De 600 woningen van Ter Sype zitten er niet bij vanwege het verbreken van de eerder gemaakte afspraken door de Hilversumse politiek.

Gedeputeerde Joke Geldhof deed eerder vorige maand in de Gooi en Eemlander n.a.v. de problemen na heftige regenval de uitspraak "dat de bewoners van de Horstermeer maar moeten wennen aan natte voeten".

Dosssier Ter Sype

persbericht

Gedeputeerde: ‘regio goed bezig’

De regio is goed bezig, zei gedeputeerde Wonen van de provincie Noord Holland, Joke Geldhof, tijdens overleg met de regionale wethouders Wonen. Zij doelt op het feit dat de regio op schema ligt met de woningbouwproductie en dat de projecten die, in het kader van het Regionaal Actieprogramma Wonen (RAP), tussen regio en provincie zijn afgesproken, voortvarend zijn opgepakt.

Brandbrief

Onderzoek naar betaalbaarheid van de huur- en koopsector heeft geleid tot een gezamenlijke brandbrief van gemeenten en woningcorporaties naar minister Blok en de Tweede Kamer. Daarin vragen zij de minister de verhuurdersheffing als crisismaatregel te beschouwen en met ingang van 2018 op te heffen. Hierdoor krijgen de corporaties nu al beter de mogelijkheid om te investeren.

Op het gebied van het scheiden van wonen en zorg hebben partijen in de regio de nodige stappen gezet om mensen met een indicatie voor zorg of begeleiding bij voorrang in aanmerking te laten komen voor een zorgwoning.

Visie actualiseren

De wethouders Wonen van de regio Gooi en Vechtstreek spraken met elkaar en met de gedeputeerde af, dat de resultaten van het onderzoek ‘betaalbaarheid’ en de ontwikkelingen op het gebied van wonen en zorg, aanleiding zijn de Regionale Woonvisie Gooi en Vechtstreek te actualiseren. De nieuwe gemeenteraden kunnen daar dan rond de zomer 2014 over besluiten.


Regio Gooi en Vechtstreek is het samenwerkingsverband van Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Prov. NH
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief