WIJDEMEERSE WEBKRANT
Machiavelli en Bloembakken (4)
Loosdrecht, vr 30 augustus 2013

Het werk zit er nog niet op voor de bloembakkers uit Loosdrecht. Even pauze, wat reclame voor de eigen partij en dan verder bouwen aan het bakkenprotest.

Moeten we dit nu al opvatten als campagneactiviteiten? In dat geval verdient deze pagina een vermelding op de campagnepagina. De gondelvaart is vaak een soort ludieke protestmanifestatie. Protesteren tegen het opheffen van buslijnen. Protesteren tegen verhoging van de OZB. Dat werk. Is dit dan dus protesteren tegen de plaatsing van de bloembakken?


V.l.n.r. Ab Krook, Tijs Hooijer, Wiet van den Brink, Gert Zagt,
Emile Bakker, Joep Nuissl en Jaap van Waveren.

Maar dan protesteert DB hier tegen een maatregel die ze zelf heeft genomen en van harte gesteund. Zonder de steun van DB waren de bloembakken er niet gekomen. Daarvoor is de VVD alleen veel te klein. Dus protesteert DB hier tegen de eigen bloembakken. Slim!
Machiavelli zelf had het kunnen bedenken. Eerst help je de VVD om een impopulaire maatregel door de raad te krijgen en dan ga je er ludiek tegen protesteren. Zo help je de VVD in de vernieling...

Nee, zo kan het ook niet zitten, want op de foto staan twee fervente voorstanders van de bloembakken, dus die protesteren niet. Heeft DB dan soms de oren laten hangen naar die voorstanders, ondanks de waarschuwingen van burgemeester Martijn Smit en de hulpdiensten?

Nee, DB protesteert hier niet, DB is hartstikke blij met de bloembakken (behalve de twee De Kloeten) en draagt dat uit. Dit is een vrolijke foto van blije DB'ers die vieren dat de Vaartwegen met bloembakken verfraaid zijn. Zou dat het zijn? (Die auto's zitten trouwens bijna op elkaar, net als in het echt...)

Het blijft spannend.

Wat vooraf ging.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief