Nico Ockhuisen uit Loosdrecht wil zijn grond in Eembrugge verpachten aan McDonalds. Hij heeft respect voor burgemeester Van Benthem van Eemnes. De omgeving is niet blij.
In de G&E van zaterdag stond een groot artikel met de foto van Loosdrechter en Eikenrode-pachter Nico Ockhuisen. Ockhuisen heeft naast de A1 bij Eembrugge een terrein waarop een jachthaventje is gevestigd. McDonalds heeft hem gebeld met de vraag of zij zijn grond kunnen pachten en er een restaurant op bouwen. Ockhuisen en burgemeester Van Benthem van Eemnes zijn enthousiast over het idee.
Gezanik
In het artikel stelt Ockhuisen dat het hem niet deert of de omgeving blij is met de ontwikkeling of niet. "Gezanik krijg je altijd. Maar volgens mij hebben de bewoners van de woonboten verderop, want daar gaat het om, meer last van de jachthaven dan van een McDonalds. Wij maken wel geluid met kranen en schoonspuiten." :aldus Ockhuisen. Ockhuisen verpacht de grond aan McDonalds. Hij maakt het terrein netjes en McDonalds gaat bouwen.
Opmerkelijk
Het interview met Ockhuisen wordt opmerkelijk afgesloten. Er staat:
"Respect voor deze burgemeester hoor, dat ie er voor vecht. Ik ken burgemeesters in andere plaatsen, die het helemaal niets interesseert wat een ondernemer doet. Dankzij Van Benthem gaat het waarschijnlijk door. Dat heb ik hem ook gezegd."
Kerncentrale
De omwonenden laten van zich horen in de krant van vandaag. de bewoners van vier woonarken op de Eem, nabij de plek waar de McDonald moet komen, hebben protest aangetekend. De bewoners van de twee arken waar de McDonalds pal naast zal verrijzen vergelijken de plaats van de hamburgergigant met de plek waar landen kerncentrales plaatsen. Zo dicht mogelijk bij de grens van de buren. In dit geval plaatst Eemnes de Mac in het uiterste hoekje ver van de eigen kern, maar pal tegen de dorpsrand van Baarn aan, vinden zij.
Eind juni kwamen zij terug van vakantie en kwamen er toen achter dat de plannen bestonden. Zij hebben hun hoop gevestigd op de politiek van Baarn, maar de Baarnse politiek zegt niets te kunnen doen.
Dossier Eikenrode |