WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Apparaten naar de GAD
Wijdemeren, zo 28 april 2013

Houdt u toch nog electrische apparaten over, nadat uw garage of zolder is leegverkocht op Koninginnedag? Breng ze naar de GAD en ontvang een cadeautje.

persbericht

Elektrische apparaten over na de vrijmarkt? Lever ze in!

Op Koninginnedag bieden veel mensen oude spullen te koop aan op de vrijmarkt. Als er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op één van de scheidingsstations van de GAD. U ontvangt dan een leuk presentje.

Na de vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) samen met Wecycle inwoners op om elektrische apparaten na Koninginnedag in te leveren bij één van de scheidingsstations in Bussum, Weesp, Hilversum of Huizen. Ook kapotte spaarlampen mogen voor de actie worden ingeleverd. Snelle inleveraars krijgen de Wecycle Bag to the Future, een prachtige tas van gerecycled materiaal, cadeau. Daarnaast worden per scheidingsstation 500 kanskaarten uitgedeeld waarmee u kans maakt op één van de 25 Vorstelijke uitjes naar Avonturenpark Hellendoorn voor 4 personen.

De GAD en Wecycle willen met deze actie de bekendheid van het scheidingsstation als inleverpunt voor e-waste verhogen en het weggooien van afgedankte apparaten tegengaan. Per jaar gooien we 35 miljoen kilo aan met name kleine apparaten en spaarlampen weg. Zonde, want dan kunnen ze niet gerecycled worden. Door recycling worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen komen niet in de natuur terecht.

De actie loopt vanaf 1 t/m 30 mei 2013. En wees er snel bij want op=op!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief