WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Beleef Wijdemeren op 25 mei
Wijdemeren, wo 17 april 2013

Op zaterdag 25 mei vindt in Ankeveen de aftrap plaats van acht aantrekkelijke fiets-, wandel- en kanoroutes die zijn voorzien van 108 punten met QR-codes.

persbericht

Beleef Wijdemeren op 25 mei!
Wijdemeren lanceert acht recreatieve routes met QR-codes

Op zaterdag 25 mei vindt in Ankeveen de aftrap plaats van acht aantrekkelijke fiets-, wandel- en kanoroutes die zijn voorzien van 108 punten met QR-codes.
Onder het motto ‘Beleef Wijdemeren’ valt er op deze dag langs alle routes van alles te zien en te beleven. Restaurants bieden speciale menu’s aan, kunstateliers en historische kringen openen hun deuren, er zijn vele kinderactiviteiten en een speciale vaartocht.

De acht nieuwe routes leiden langs diverse bijzonderheden van de Wijdemeerse kernen ’s-Graveland, Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen en Nederhorst den Berg. De QR-codes zijn te scannen met een smartphone en geven informatie over landschap, water, historie, monumenten, kunstschilders, streekproducten en kinderactiviteiten.
Parallel aan de QR-routes brengt Wijdemeren ook een nieuw, mooi geïllustreerd routeboekje uit met fietskaart en informatie over bijna 100 historische bezienswaardigheden. De routes geven ook informatie over horeca, streekproductenwinkels en aanbieders van toeristische activiteiten.

Opening

Om 11.00 uur vindt de opening plaats op de wekelijkse streekmarkt in Ankeveen. Wethouder van Cultuur Joost Boermans zal de eerste QR-route op ludieke wijze in gebruik nemen. Ook zal de wethouder het eerste historische routeboekje in ontvangst nemen. Voor deze gelegenheid is de Ankeveense weekmarkt uitgebreid met informatiestands van Natuurmonumenten, Fietsmandje.nl, aanbieders van streekproducten, het VVV, Plassenschap en Gooise Kids.

Wat is er verder te doen:

Culinair

Diverse restaurants langs de routes bieden speciale hapjes en drankjes aan.
Ankeveen: De Veensche Plas, Het Wapen van Ankeveen, Restaurant Lekr, Het Regthuis, De Colonie en De Drie Dorpen; Nederhorst den Berg: Het Spiegelhuys; Loosdrecht: bar-bistro Het Bruggetje; ’s-Graveland: Restaurant Vlaar.

De QR vaarroute

Speciaal voor deze dag is er een vaartocht over de Ankeveense Plassen georganiseerd door Natuurmonumenten. Deze start om 13.30 uur vanaf de IJsclub in Ankeveen.
Vanaf Jachthaven Het Anker in Oud-Loosdrecht start er speciaal voor deze gelegenheid een kanotocht en sloepentocht. Beide routes voeren over de Drecht naar de Loosdrechtse Plassen.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is van alles te doen op de volgende locaties:
Beachclub Ottenhome in Kortenhoef; Jachthaven het Anker, Imkerij ’t Schuurtje, De Shetlanderij, De IJsboerderij van Herk en Manege Hallinckveld in Loosdrecht.

Historie

De historische fietsroutes, in elk dorp één, zijn tot stand gekomen dankzij de historische kringen. Zij openen hun deuren voor ‘Beleef Wijdemeren’, vanaf 12.00 uur. Hier kunt u meer informatie krijgen en vele oude voorwerpen bezichtigen.
Kortenhoef: historische kring In de Gloriosa, Kerklaan 89; Historische kring Nederhorst den Berg, cultureel centrum aan de Blijklaan, Historische kring Loosdrecht in het Drieluik, Acaciastraat Nieuw-Loosdrecht.

Kunst en Cultuur

In Loosdrecht, Kortenhoef en ’s-Graveland zijn de ateliers Will Kellerman, De Oude School, Atelier Flip Hamers en Art to Join (Ingrid Jansen) open voor een creatief programma.
Ook zijn er exposities van schilderijen uit de periode rond 1900 en van nieuwe kunstenaars, bij De Oude School (Kortenhoef), Imkerij ’t Schuurtje (Loosdrecht), Will Kellerman, Atelier Flip Hamers en Ingrid Jansen.

Vlaggen

De activiteiten langs de routes zijn herkenbaar aan een speciale ‘Beleef Wijdemeren’ vlag of spandoek.

Medewerking:

‘Beleef Wijdemeren’ is tot stand gekomen dankzij gemeente Wijdemeren, het Rabo coöperatiefonds, het Regionaal Bureau voor recreatie en toerisme, de historische kringen van Wijdemeren, Bruisend Ankeveen, Stichting Kunstbezit s-’Graveland, Plassenschap Loosdrecht en omstreken, watersportondernemers, fietsmandje.nl, Gooise Kids, Bard87, Valkenburg Communicatie en Oneindig Noord Holland.

Over gemeente Wijdemeren:

Gemeente Wijdemeren ligt in de Gooi- en Vechtstreek en omvat de kernen Ankeveen, Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Kortenhoef, Oud-Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht en Breukeleveen. Wijdemeren is rijk bedeeld met landschappelijk schoon en natuur. Maar liefst 40 procent van het oppervlak bestaat uit water en natuur. Daarnaast zijn de diverse kernen rijk aan monumenten. Befaamd zijn de buitenplaatsen van ’s-Graveland waaronder Trompenburgh, het oude kerkje van Kortenhoef en de kastelen Nederhorst en Sypestein.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief