WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Naar de Film bij de OSG
Kortenhoef, za 29 september 2012

De OSG organiseert volgende week een filmvoorstelling in het Filmtheather in Hilversum als variant op de Nescio-lezingen.

* OSG = Oecumensiche Streek Gemeente / Oude Kerkje Kortenhoef.

persbericht

OSG Kortenhoef:
zondag 7 oktober 2012 in Filmtheater Hilversum

Speciale extra voorstelling van de film Il y a longtemps que je t'aime die begint om 11.00 uur. Een film over twee zussen, Juliette en Léa Fontaine, die elkaar opnieuw moeten leren kennen. Juliette is na vijftien jaar gevangenschap in vrijheid gesteld, zij probeert haar leven opnieuw vorm te geven.

Il y a longtemps que je t'aime (I loved you so long) is een film van Philippe Claudel. Claudel is een succesvolle Franse schrijver van wie een aantal boeken in het Nederlands is vertaald: o.a. Grijze zielen. Alles waar ik spijt van heb. Het verslag van Brodec. Hij heeft meerdere filmscenario’s geschreven, dit is de eerste door hemzelf geregisseerde film.

Claudel werkt in de film het verhaal van Juliette zeer zorgvuldig en ritmisch uit, zonder melodramatische uitwijdingen. We volgen Juliettes pogingen weer een normaal leven te beginnen, ze wordt opgenomen in het huis van haar zus Lea en maakt kennis met haar gezin: haar man, twee geadopteerde dochtertjes en een zwijgzame schoonvader. Ze ontmoet verschillende personages die soms van haar terugschrikken en soms zichzelf in haar herkennen. In de film wordt stukje bij beetje Juliettes verschrikkelijke geheim en dus de toedracht van de veroordeling onthuld. De muziek van Jean Louis Aubert en het spel van Elza Zylberstein als Léa en van Kristin Scott Thomas als Juliette maken Il y a longtemps que je t’aime onvergetelijk.

Deze film, gekozen is in het kader van het jaarthema van de OSG: verantwoordelijkheid/verantwoording, brengt bijzondere momenten van verantwoordelijkheid in beeld, die zeker uitnodigen voor gesprek!
Iedereen - ook niet-leden van de OSG - is welkom!!

Opgeven voor deelname bij:
Corrie van Egmond 030 2313138 / covae9 at cs.com
Ben Koning 035 6913054 / koningpannebakker at telfort.nl

Entree: € 6,75, af te rekenen aan de kassa van het filmtheater.
Adres: Filmtheater Hilversum. Herenplein 5, Hilversum.
Voor routebeschrijving en parkeermogelijkheden zie www.filmtheaterhilversum.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief