WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DB over 30 km en Emmaweg
Wijdemeren, di 25 september 2012

Vanavond hield DB haar ledenvergadering over de komende raad. Het besluit 30 km of niet en de kwestie Neef werpen hun schaduw vooruit.

30 km en Emmaweg

Co de Kloet schreef onderstaand verslag over die vergadering. Naar verluidt zijn de meningen over de instelling van 30 km op tal van wegen in Wijdemeren binnen DB zeer verdeeld.

Over de kwestie Emmaweg was het indertijd DBW onder leiding van René Voigt die de kat de bel aanbond en het college het vuur na aan de schenen legde. Nu is DBW onderdeel van DB naast DBL. Heeft dat gevolgen voor de insteek van DB? We zullen het donderdagavond weten. Of niet....

ingezonden bericht

Ledenvergadering DB

DorpsBelangen luistert, DorpsBelangen praat, DorpsBelangen leeft, als je dat maar weet.

Dinsdagavond op de ledenvergadering weer volle bak, een geduldig oor en een interessante discussie. Niet over die dikke oeverloze maar kennelijk noodzakelijke gemeenteraadsstukken, de basis voor onze geregelde maar tamelijk ingewikkelde hedendaagse samenleving.

Wel over het verkeer, over de lijst van knelpunten die is opgesteld, maar waarop sommige ontbreken. Zoals de Nootweg in Loosdrecht en fietsoversteekplaatsen in Nederhorst den Berg. En over het wegennet dat wordt ingedeeld en waarover de meningen sterk verdeeld zijn, vooral als het gaat over die befaamde 30 km. Na veel inspraakavonden en commentaren zal er in de gemeenteraad deze week eindelijk een beslissing worden genomen.

In die vergadering komen ook een paar bestemmingsplannen aan de orde met als dramatisch hoogtepunt wat de kwestie Neef is gaan heten. Een opzienbarende rol van de gemeenteraad zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen.

En dan is er nog de miskoop van het jaar, die Felix Flameling heet. Felix stemde in de Plassenraad, het bestuursgezelschap van het Plassenschap, tegen de uitdrukkelijke belangen van Wijdemeren en tegen een breed gedragen besluit van de gemeenteraad in. Felix mag dat, zegt hij, omdat hij er zonder last of ruggenspraak zit. Ja, mooie verhalen, maar daar mag Wijdemeren dan wel iets tegenoverstellen. Zo is dat toch. Wat heb je aan zo’n vertegenwoordiger?

Tot slot zij vermeld dat aan het begin van de vergadering de voorzitter verslag deed van het reilen en zeilen van de denktank, die nu al aan een komend verkiezingsprogramma sleutelt. Dat is dus in 2014. Een goed beleid is op de toekomst voorbereid zeg ik maar. Want de tijd gaat snel, bedenk dat wel.           

Co de Kloet,
raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief