WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Keerlus van Bus 150
Kortenhoef, do 20 september 2012

Er wordt een bushalte aangelegd op de Kerklaan in Kortenhoef voor Veenstaete. Het gaat toch gebeuren. De keerlus komt bij Veenstaete.


De halte Veenstaete.

Gisteren schreven wij over het antwoord van het college aan de raad over het verleggen van de keerlus van bus 150 in Kortenhoef. Daaruit bleek enig overleg met de provincie, de regio en Inovum. Resultaat leek ver weg. Maar de schijn bedriegt.

Wie schetste dan ook vandaag onze verbazing toen wij zagen dat de onlangs aangelegde verhoogde halte op de Kerklaan werd afgebroken en voor Veenstaete een nieuwe verhoogde halte werd aangelegd. En dat terwijl de gevaarlijke halte (niet verhoogd) midden op de kruising Curtevenneweg- Kerklaan nog in gebruik was.


Daar komt de bus.


Hij draait soepel Veenstaete op, draait,


heeft gekeerd en komt terug.

Vanavond werd onze waarneming in het wild bevestigd door Ties Hagen van de Vrienden van Veenstaete door middel van een persbericht. Daarin claimt de directie van Inovum het oppakken van het voorstel. In de reactie van het college stond dat het de wethouder was die Inovum benaderde. Een succes heeft vele vaders, zo blijkt maar weer.

persbericht

Nieuwe bushalte aan de Kerklaan in Kortenhoef

Enige tijd geleden heeft het bestuur van de Vrienden van Veenstaete aan de directie van Inovum het voorstel gedaan om met Connexxion, de gemeente en de Provincie in overleg te treden over een nieuwe bushalte in de nabijheid van Veenstaete.

De directie heeft dat voorstel opgepakt en dat overleg heeft nu tot resultaat geleid. In de loop van de volgende week komt er een nieuwe bushalte aan de Parklaan vlak in de buurt van Veenstaete. De nieuwe halte gaat “ Halte Veenstaete” heten. De bus gaat dan niet meer keren bij de Meenthof maar bij Veenstaete. Daarmee komt een einde aan de gevaarlijk verkeerssituaties in het dorp van Kortenhoef.

Het voorstel werd destijds ondersteund door de hele gemeenteraad van Wijdemeren op basis van een motie van de PvdA fractie.

De bewoners van Veenstaete zullen zonder enige twijfel blij zijn met deze voorziening omdat de bus straks bij hun “voordeur” stopt.

Vrienden van Veenstaete
Ties Hagen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/PB
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann/PB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief