WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lespakket Seksualiteit
Wijdemeren, vr 12 oktober 2012

Vanaf 1 december zijn scholen verplicht voorlichting te geven over seksualiteit en seksuele diversiteit. De GGD levert ondersteuning daarbij.

persbericht

GGD ondersteunt scholen bij relaties en seksualiteit met o.a. nieuw lespakket en LOVEBUZZ

Uit het onderzoek Seks onder je 25e van afgelopen schooljaar, blijkt dat jongeren die voor hun 14e hun eerste seksuele ervaring opdoen hiertoe vaker overgehaald of gedwongen zijn en zich minder goed beschermen tegen zwangerschap en soa.

Voorlichting op school is daarom belangrijk. Met ingang van 1 december zijn scholen verplicht voorlichting te geven over seksualiteit en seksuele diversiteit. Om leerlingen goed voor te bereiden op hun eerste seksuele ervaringen heeft Rutgers WPF het bekende Lang leve de Liefde Lespakket vernieuwd. Scholen kunnen dit gebruiken voor de voorlichting. De GGD kan hen ondersteunen bij de implementatie, maar kan ook meer voor scholen, ouders en jongeren betekenen op het gebied van relationele en seksuele vorming.

Vanaf november toert de LOVEBUZZ door het land en doet op verzoek scholen aan. In de Lovebuzz kunnen 1e jaars in teams een interactieve game spelen met als thema relaties en seksualiteit. Het bezoek van de Lovebuzz aan een school kan als kickoff gebruikt worden voor de lessen relationele en seksuele vorming.www.lovebuzz.nl

De GGD ondersteunt scholen, ouders en jongeren in de relationele en seksuele vorming en seksuele gezondheid van met name jongeren. Scholen kunnen door de GGD ondersteunt worden in visie en beleidsontwikkeling ten aanzien van relationele en seksuele ontwikkeling van jongeren. Ouders kunnen met vragen terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en jongeren zelf kunnen terecht bij Sense, centrum voor seksuele gezondheid, een anoniem en gratis spreekuur verbonden aan de GGD.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief