WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dansen Vriendschapskring
Ankeveen, vr 5 oktober 2012

Op dinsdag 25 september begon het nieuwe dansseizoen bij Muziekvereniging De Vriendschapskring met drie danscursussen.

persbericht 1-10-2012

Dansen bij De Vriendschapskring

Op dinsdag 25 september a.s. begint het nieuwe dansseizoen bij Muziekvereniging De Vriendschapskring. En hoe! Met maar liefst drie nieuwe danscursussen! Naast uitbreiding van het jeugddansen, starten we dit jaar ook voor het eerst met een cursus Jazzballet voor volwassenen. De wekelijkse lessen worden op de dinsdagavonden gehouden in het gebouw van de muziekvereniging aan de Stichtse Kade 1A in Ankeveen en worden verzorgd door professioneel dansdocente Barbara Schriek.

Jeugdprogramma 1

De lessen voor de kleinsten onder de jeugdleden (vanaf circa 5 jaar) starten om 18.30 uur en duren tot 19.15 uur. Het accent van deze lessen ligt op Algemene Dansante Vorming (ADV). Hier leren de jongste kinderen bewegen op muziek. Spelenderwijs leren ze de basis van dans en hun hele lichaam te begrijpen. Want die voet, die hand en die heupen kunnen allemaal apart bewegen! De kinderen krijgen te maken met verschillende stijlen, waar ze later mee door zouden kunnen gaan. De lessen worden verantwoord opgebouwd inclusief een warming up, rek- en strekoefeningen en een cooling down.

Jeugdprogramma 2

Tijdens de danslessen voor de oudere jeugdleden zal het accent vooral liggen op streetdance. Deze lessen worden gegeven van 19.15 uur tot 20.15 uur, waarbij de naam streetdance bijna geen uitleg nodig heeft. Het is het dansen dat je heel veel op televisie ziet. Armen, benen, hoofd, het hele lichaam beweegt mee. Na de warming up wordt gewerkt aan een choreografie die iedere week stap voor stap wordt uitgebreid. Tijdens het dansen wordt natuurlijk ook verantwoord gewerkt aan de spieren en de conditie, met een warming up en cooling down, waardoor de spieren weer tot rust komen en tegelijkertijd de spieren worden opgerekt.

Jazzballet voor volwassenen

Voor het eerst staat Jazzballet voor volwassenen op het programma dat dinsdagavond tussen 20.15 uur en 21.15 uur wordt gegeven. Jazzballet is een soort ballet op populaire muziek, met meer losse bewegingen. Een dansvorm die we veel zien in TV-shows, theatervoorstellingen en musicals. Iedere choreograaf vult dit anders in en er komen steeds meer invloeden van andere stijlen aan te pas, zoals streetdance, aerobics en showdance. Als vanzelf krijg je er een goede conditie en dynamiek door. Een bekende show/jazzballetdanseres was Penney de Jager.

De kosten voor jeugdleden (tot 18 jaar) bedragen € 30,- per kwartaal en voor volwassenen € 60,- per kwartaal. Deze bedragen zijn inclusief lidmaatschap van de vereniging.

Gratis kennismaken

Zowel op dinsdag 25 september als dinsdag 2 oktober kan iedereen vrijblijvend een les komen meemaken. Draag hierbij soepele sport/danskleding en alles is aanwezig voor een fantastische danservaring. Iedereen is van harte welkom! Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat, telefoon (035) 656 15 07 of e-mail: vsk.ankeveen@gmail.com
Met vriendelijke groet,

Frank Senteur
Voorzitter Muziekvereniging de Vriendschapskring

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief