WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Poefff speelt Zwelklei
Nederhorst den Berg, wo 3 oktober 2012

Op 11 (do), 12 (vr) en 13 (za) oktober 2012 speelt Toneelgroep Poefff de tragikomedie 'Zwelklei', bewerkt en geregisseerd door Willie Das.

persbericht

Zwelklei

Vanaf donderdag 11 oktober 2012 speelt Toneelgroep Poefff, ook op 12 en 13 oktober, de tragikomedie ’Zwelklei’, geschreven door Peter Aten, bewerkt en geregisseerd door Willie Das.

De voorstellingen worden gegeven in het Spieghelhuys, Dammerweg, 3 Nederhorst den Berg en beginnen om 20.30 uur.

Een boerengezin op zijn retour. De koeien zijn lang verdwenen,  alleen de stallen herinneren nog aan de tijd dat Pa en zijn zonen -met tegenzin- voor dag en dauw opstonden, de koeien molken, het boerenbedrijf runden.  Ma was de ‘dame’ in de klei, stond er bij en keek er naar.

Op het moment dat wij een kijkje achter de schermen van deze familie krijgen, zien wij de voorbereidingen voor een 50 jarig huwelijksfeest. Als het aan de jubilarissen Pleun en Reinder zelf had gelegen was deze dag in stilte voorbij gegaan. De nieuwe vriendin van zoon Jelle vindt dit heuglijke feit wel een feestje waard en organiseert een etentje voor de hele familie. Vegetarisch, want dat is gezond!

Niet alleen de tomaten, courgettes en wortelen, maar ook de sfeer is om te snijden. Niemand zit op dit geforceerde etentje te wachten. Oud zeer, gedompeld in ironie, komt en gaat, onderhuidse spanningen zijn voelbaar. Naarmate het diner vordert, wroet het duistere verleden zich naar de oppervlakte. Gaandeweg wordt ze ons mondjesmaat, niet gespeend van humor, opgediend.  De spanning zwelt aan, de lach vervaagt.
De deksel knalt van de doofpot. De klei zwelt en spat uiteen.

Aanvang 20.30 uur. Entree € 9,00. Reserveren 0294-254187 of via de website www.poefff.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief