WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Handhavings-estafette
Wijdemeren, ma 1 oktober 2012

Woensdag en donderdag werd grootschalig gecontroleerd op een aantal gebieden als milieu, brandveiligheid en afval.

persbericht

Organisaties werken samen tijdens jaarlijkse handhavingestafette
Succesvolle jaarlijkse handhavingestafette in Gooi en Vechtstreek

Woensdag 26 en donderdag 27 september heeft de jaarlijkse handhavingestafette plaatsgevonden. Tijdens deze handhavingsestafette hebben verschillende organisaties samengewerkt en gehandhaafd op het gebied Natuur, Milieu, Ruimtelijke Ordening & Bouw en Woningtoezicht, Brandveiligheid, Afval, Afvalwater en Vervoer Gevaarlijke Stoffen en Afvaltransport.

Resultaten gezamenlijke acties

  • 48 handhavers van verschillende organisaties hebben in 2 dagen integrale controles uitgevoerd in 6 verschillende handhavingsprojecten.
  • In totaal zijn 37 overtredingen geconstateerd. Van 7 wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens worden er 10 waarschuwingsaanschrijvingen verstuurd. Voor lichtere overtredingen vindt nog nader onderzoek plaats.
  • Minder overtredingen dan voorgaande jaren.
  • De algemene conclusie is dat mede door intensieve controle door de handhavers een verbetering geconstateerd wordt in het naleefgedrag.

Weesp

In Weesp, Muiden en Naarden is samen met Waternet integraal gecontroleerd op afvalwaterlozing bij 4 bedrijven. Bij een aantal bedrijven waren lichte overtredingen, waarvoor nog aanschrijvingen gaan plaatsvinden.

GAD

Door de GAD is op verschillende scheidingstations gecontroleerd op het illegaal aanbieden van bedrijfsafval door bedrijven. Hierbij zijn 5 proces-verbalen opgemaakt voor bedrijfsafval en waarschuwingen voor onjuist scheiden van afval.

Noord-Holland

Door de Provincie Noord-Holland is een workshop georganiseerd voor onder andere bestuurders en handhavers in het kader van duurzaamheid met als titel ”energiebesparing door handhaving”. De workshop betrof het handhavingsconvenant voor supermarkten, het milieukeurmerk voor zorginstellingen en aandacht voor onnodige verlichting in nachtelijke uren. De resultaten worden aan het bestuurlijke overleg van het gewest Gooi en Vechtstreek voorgelegd.

Hilversum

In het centrum van Hilversum is een milieumisdrijf geconstateerd door een aanzienlijke reclamefolderdump. De dader is getraceerd en moet binnen een week de dump eigenhandig opruimen.

In Hilversum werd met 4 teams verschillende projecten gecontroleerd. Het betrof de controle in het buitengebied op de Zuider- en Westerheide en de handhaving van omgevingsrecht in de woonomgeving Geuzenbuurt. Op de Zuider- en Westerheide is één overtreding voor zwerfafval geconstateerd.
De situatie achter de woningen aan de Orionlaan en de Larenseweg - waar voorheen opslag en groenafvalstort in het bos voorkwam - is ook aanzienlijk verbeterd.
In het grensgebied van bebouwing en natuurgebied zijn wel enkele overtredingen geconstateerd met betrekking tot afval, tuinafval en enkele onduidelijke eigendomssituaties. Tevens zijn restanten van een hennepkwekerij op straat gevonden.
In de Geuzenbuurt zijn in een gebied van circa 250 woningen, aan de voor- en achterzijde, controles uitgevoerd. Hierbij werd, naast de controle van het gemeentelijke hondenbeleid, ook gelet op het gebruik van bebouwing en de achter en binnenterreinen en tevens op de naleving van Wet werk en bijstand.

Afvaltransport

In Hilversum, Bussum en Wijdemeren zijn afvaltransportcontroles uitgevoerd op verschillende locaties. In totaal zijn daarbij ongeveer 50 vrachtauto’s gecontroleerd, waarbij 3 proces-verbalen en 10 waarschuwingsbrieven voor administratieve fouten door de Provincie zijn uitgedeeld. Bij één huishoudelijk afvaltransport betrof het niet afdekken van het afval, dat terstond is gecorrigeerd. In tegenstelling tot andere jaren voldoen transportbedrijven beter aan de wettelijke bepalingen.

Wijdemeren

In Wijdemeren zijn transportcontroles op een industrieterrein uitgevoerd. Daarnaast is op de feitelijke situatie gecontroleerd. Het betreft de verleende vergunningen, het bestemmingsplan en gegevens uit het inrichtingenbestand. Tijdens de controle werd een auto met ingezamelde oude accu’s aangehouden.

Samenwerking

Aan de estafette hebben onder meer Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren, Gewest Gooi en Vechtstreek, GAD, Brandweer Gooi en Vechtstreek, Politie Gooi en Vechtstreek, KLPD, Provincie Noord-Holland, Inspectie leefomgeving en transport, Waternet, Functioneel Parket, Groenhorst college en collega’s van Dienst Milieu en Bouwtoezicht Amsterdam, Milieudienst IJmond en Omgevingsdienst Flevoland Gooi en Vechtstreek deelgenomen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief