WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GS wacht op Besluit Ter Sype
Wijdemeren, vr 30 november 2012

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland beantwoordden een serie vragen van statenlid Hein Struben over Ter Sype en het vliegveld.

Provincie wacht op besluiten

Hein Struben stelt een hele serie vragen over hoe GS in de besluitvorming over het vliegveld en Ter Sype zitten. Uit de beantwoording van GS komt naar voren dat de provincie betrokken is bij het overleg tussen Hilversum en Wijdemeren. In februari 2010 heeft GS besloten om mee te zullen werken aan verlegging van de baan op het vliegveld om daarna de weg vrij te maken voor het bouwen van 600 woningen op Ter Sype. Voorwaarde was wel dat Hilversum en Wijdemeren uit hun onderlinge debat waren en overeenstemming hadden bereikt over de plannen.

Utrecht ook?

In dat standpunt uit 2012 is geen verandering gekomen. Als Hilversum en Wijdemeren met voorstellen komen, dan zal GS medewerking verlenen. Wel schrijven GS dat wellicht de gemeenten Maarssen en De Bilt ook tot bestemmingsplanwijzigingen over moeten gaan, waarmee de provincie Utrecht ook betrokken wordt. Bovendien zal de provincie Noord-Holland, als bevoegd gezag, een voorstel voor de nieuwe banenconfiguratie op het vliegveld toetsen aan de Wet Luchtvaart en de provinciale Beleidsnota Regionale Luchthavens.

Achterhand

Om kort te gaan, de provincie zit op de achterhand en wacht op besluiten van Hilversum en Wijdemeren. Wel staat de provincie welwillend tegenover de aanpassing van het vliegveld en de bouw van Ter Sype.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief