WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NdB: Terras, zon en water?
Nederhorst den Berg, za 24 november 2012

Ruim zeventig belangstellenden bezochten een avond over het terugbrengen van de Vecht in Nederhorst den Berg.

persbericht

Inspiratie voor Nieuwe Vecht

Meer dan 70 belangstellenden waren in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg aanwezig om van gedachten te wisselen over de Nieuwe Vecht. Onder begeleiding van de medewerkers van de firma’s Tauw, Vollmer en partners en de heer Brouwer van de provincie werd in groepjes gediscussieerd. De gedachte is om water in het dorp te brengen en Nederhorst den Berg weer een Vechtdorp te laten zijn.


De winnende foto.

Deze avond is vooraf gegaan door een fotowedstrijd met als uitgangspunt een inspirerende en representatieve foto in te dienen voor dit project. Diverse inzenders, ook van buiten het dorp, hebben hun bijdrage geleverd. Daarin waren alle facetten van de nieuwe waterweg terug te vinden. Brug(getje), kanaal, natuur met vogels riet en water, koeien in de sloot, terras aan de waterkant, varende en afgemeerde bootjes. De jury gevormd door Gretha Jager en wethouder Jaap van Waveren heeft de winnende foto van “het terras aan water” vastgesteld.

Op deze avond heeft de wethouder de prijs een dinerbon voor 2 personen in het Spieghelhuys aan Wilma Snel uitgereikt. De winnende foto symboliseert de wens om in het centrum van het dorp alles te hebben waar een mens zich prettig bij voelt, pakt op zijn gemak een stoeltje, neemt een drankje, kijkt om zich heen naar de bootjes en gaat een leuk gesprek aan. De foto’s waren in de zaal te bezichtigen, met dank voor het gratis ter beschikking stellen door Evers fotografie uit Schoorl.

De voorspraakavond bood de bewoners de gelegenheid hun verhalen over het dorp en de betekenis van water kwijt te kunnen. Na een uur discussiëren hebben alle groepen hun visie kenbaar gemaakt waaruit bleek dat het merendeel van de aanwezigen verder wilde met dit project. Kritische kanttekeningen moeten uitgewerkt worden. Alle op- en aanmerkingen worden meegenomen in de op te stellen verkenningsnota. Het bestuur heeft financiële middelen ontvangen van de provincie Noord Holland Culturele planologie, Coöperatiefonds Rabobank en kf Heinfonds en zal bij de gemeente Wijdemeren hiervoor ook een bijdrage vragen. 

Het burgerinitiatief van “Stichting Vecht terug in het dorp Nederhorst den Berg” heeft met deze avond zijn eerste gestalte gekregen. Met de ideeën uit de samenleving wordt verder gegaan. Er was een dringende oproep om deze avond op termijn te herhalen, waar het bestuur zeker gehoor aan wil geven.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Wilma Snel
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief