WIJDEMEERSE WEBKRANT
VVD: Motie Koopzondag
Wijdemeren, ma 9 november 2012

De voorzitter van de VVD, Sieta Vermeulen, stelt het stemgedrag van het college inzake de koopzondag ter discussie. Donderdag komt er een motie.

Donderdagavond, 22 november, wordt de gemeenteraad gehouden om 20.00 uur in het gemeentehuis in Nieuw Loosdrecht.

ing. bericht

Koopzondag in Wijdemeren

Het College van B&W heeft afgelopen dinsdag bij meerderheid besloten dat de C1000 van de gebroeders Van de Bunt op de Nootweg in Loosdrecht niet open mag op zondag 23 december. Tegenstemmers waren de wethouders Gerard Abrahamse (VVD) en Joost Boermans (D66).

Dit is de tweede keer op rij, ook vorig jaar kregen de gebroeders Van de Bunt geen toestemming. De Bezwaarschriftencommissie was het niet eens met het het College, maar het College bleef bij haar besluit.  Heel vreemd is, dat de kerstmarkt op de Lindelaan wel toestemming krijgt.

Dorpsbelangen is, de naam zegt het al, een lokale partij die als enig doel heeft de belangen van de inwoners van Wijdemeren te vertegenwoordigen. Het is een partij zonder christelijke grondslag. Het feit dat de Gert Zagt een zeer gelovig man is, is zijn persoonlijke zaak, waarvoor ik respect heb.  

Het is voor mij als liberaal echter onverteerbaar, dat hij het College en zijn eigen fractie gijzelt door met z’n portefeuille te zwaaien als zij wel vóór de koopzondag zijn. Het zou chiquer zijn als hij dit deel van z’n portefeuille zou overdragen aan een collega-wethouder, waardoor hij in alle vrijheid in overeenstemming met zijn geloofsovertuiging kan tegenstemmen of, nog eenvoudiger, zich van stemming kan onthouden. Nog erger vind ik het dat Jaap van Waveren die, voor zover bekend, geen kerkelijke binding heeft, met Gert Zagt meestemt. Ik zei het al eerder, een lokale partij heeft als enig doel de belangen van haar eigen inwoners te behartigen.  Ik merk er weinig van. De belangen van de gebroeders Van de Bunt, die hun nek zwaar hebben uitgestoken om van de Nootweg een winkelcentrum te maken, behartigt hij in ieder geval niet, zeker niet in deze economisch moeilijke tijd waarin elke ondernemer alles moet doen om het hoofd boven water te houden. Maar ook de inwoners niet. Zij zijn gedwongen om uit te wijken naar het winkelcentrum van de Kerkelanden, waardoor de gebroeders Van de Bunt nering missen. Lokale partij, het behartigen van de belangen van hun inwoners? Snapt u het?

De VVD fractie zal in de raadsvergadering van a.s. donderdag net als vorig jaar een motie indienen waarin de gemeenteraad gevraagd wordt in te stemmen met de openstelling van de C1000 op zondag 23 december. Voor u een goede gelegenheid om te zien wie er in de gemeenteraad ècht voor de inwoners opkomt. Bent u het met me eens? Dan roep ik u op om a.s. donderdag bij de raadsvergadering aanwezig te zijn om uw ongenoegen over deze kwestie te laten zien.

Overigens is op de webste van de VVD in Wijdemeren (www.vvdwijdemeren.nl) een peiling opgezet waarin u uw mening kan geven over de zondagopenstelling .

Sieta Vermeulen
Voorzitter VVD Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief