WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DSO speelt deze week
Kortenhoef, zo 11 november 2012

Toneelvereniging DSO speelt deze week van dinsdag t/m vrijdag het blijspel 'Dag Pap, ik ben je dochter' in De Dobber in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Dag Pap, ik ben je dochter

Toneelvereniging DSO speelt deze week van dinsdag t/m vrijdag (aanvang 20.00u) het blijspel “Dag Pap, ik ben je dochter”, van de beroemde toneelschrijver Neil Simon in de Dobber in Kortenhoef. De regie is in handen van Enno van Tulder.

De schrijver

Neil Simon wordt wel ‘The King of Comedy’ genoemd en is volgens statistici de meest gespeelde toneelschrijver na Shakespeare. Zijn stukken zijn regelrechte tophits op Broadway en ver daarbuiten. Het komt niet zo vaak voor dat van een en dezelfde schrijver vier stukken tegelijk op Broadway lopen, maar Neil Simon lukte dat maandenlang. Twee maal liepen drie van zijn stukken simultaan op Broadway. Geen levende schrijver kan zich erop beroepen dat er een theater naar hem genoemd is. Het geheim van zijn succes is zijn nauwgezette vakmanschap; hij weet precies hoe een komedie geschreven moet worden. Hij schrijft ze op maat, zowel voor spelers als publiek. De personages in zijn stukken zijn voor iedereen herkenbaar en de situaties lijken alledaags zonder dat te zijn.

Waar gaat het stuk over?

“Dag Pap, ik ben je dochter” gaat over een succesvolle scenarioschrijver Bob Walters die al dan niet, samen met zijn vriendin Steffy Blondell een flat bewoond. Op een ochtend staat er ineens een jong meisje in de woonkamer. Als Bob vraagt wie ze is en wat ze komt doen antwoord ze vol enthousiasme: “Dag Pap, ik ben je dochter”. Vanaf dat moment staat het leven voor Bob Walters volledig op z’n kop en passeren alle levensvragen de revue.

De rol van Bob Walters wordt gespeeld door Arjan Boxelaar, die sinds 2001 diverse rollen speelde en ook enkele stukken regisseerde. Steffy wordt gespeeld door Judith Voigt, die al meer dan 25 jaar bij DSO speelt, produceert en ook heeft bestuurd. De rol van “dochter” Judy wordt gespeeld door de 19-jarige Liessanne Schenkkan, die naast DSO haar eigen muziek componeert en daarmee ook optreed met een band.

Kaarten voor de voorstelling

Kaarten kosten 10 euro per stuk, donateurs betalen niets.
De vrijdagavond is uitverkocht, voor de overige avonden zijn nog kaarten te verkrijgen bij Tabakspeciaalzaak The Old Smoker, Kerklaan 4 te Kortenhoef .
Of te reserveren per e-mail aan toneeldso@gmail.com, bellen mag ook op 06-1611 8032. Voor meer informatie, kijk op www.toneeldso.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief