WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Randweg op Wikipedia
's-Graveland, vr 9 november 2012

Wikipedia lijkt een betrouwbare encyclopedie, maar over 's-Graveland is de tekst wishful thinking. De randweg ligt er al.

Wikipedia ie een encyclopedie die gevuld en onderhouden wordt door vrijwilligers. De regels zijn behoorlijk strikt en van iedereen die medewerking verleent door tekst aan te leveren of verbeteringen aan te brengen wordt verwacht dat men dat doet naar eer en geweten en juiste informatie aanlevert.

Wishful Thinking

Wij werden attent gemaakt op de alinea Verkeer en Vervoer in het onderwerp 's-Graveland. Daarin wordt de randweg Noord en de randweg West beschreven die het Noorder- en Zuidereinde autoluw hebben gemaakt. Lees maar, er staat:


Verkeer en vervoer

De basis van het stratenplan bestaat uit twee oude straten, het Noorder- en het Zuidereinde. Waar die bij elkaar komen is het kruispunt 'Smidsbrug'. Vandaar gaan de Leeuwenlaan naar Hilversum en de Kerklaan naar Kortenhoef.

Het Noorder- en Zuidereinde waren voorheen de meest belangrijke doorgaande weg tussen de provinciale weg N236 (Weesp-Bussum) en de provinciale weg N201 (Vinkeveen-Hilversum). Sinds enkele jaren echter is het de Randweg Noord en de Randweg West bij Hilversum die de provinciale wegen N236 en de N201 verbindt en aan de andere zijde de Gabriel Rotonde, die via het historische centrum van Nederhorst den Berg de provinciale wegen N235 en de N201 verbindt.

Deze wegen hebben een moderne infrastructuur en vormen een ontlasting voor het beschermd dorpsgezicht 's Graveland Noordereinde - Zuidereinde, waar doorgaand verkeer wordt geweerd en waar het auto-luw is gemaakt.


Het is onduidelijk wie de randweg in 's-Graveland beschreven heeft. Het is grappig, maar tegelijkertijd volkomen in strijd met de geest van Wikipedia.

Geschiedenis

Van iedere pagina op Wikipedia is de bewerkingsgeschiedenis te vinden. In die geschiedenis komt de naam Mario Wouters (fractieassistent van WIJ en initiatiefnemer van Werk aan de Weg) in 2009 16 keer voor. Hij wilde een tekst plaatsen die geweigerd werd en uiteindelijk leidde tot een waarschuwing en een blokkade.

Voor alle duidelijkheid, wij weten niet wie de foutieve tekst op Wikipedia geplaatst heeft.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief