WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Mening van Kreuning
Wijdemeren, za 12 mei 2012

Patrick Kreuning uit Ankeveen geeft zijn mening over het diner van NM en de plannen met Vaart in de Vaart.

ingezonden brieven

Gemiste kans,

Zo jammer, NM organiseert een 5 gangen diner door een topkok met lokale producten.
Waarom word er niet de nadruk gelegd op natuurlijke ingredienten? In het bos en op de heidevelden bevinden zich veel eetbare planten/kruiden en paddenstoelen.

Koken kan iedereen leren maar kennismaken met inheemse eetbare planten, dat is al een stuk lastiger. En omdat die planten hier gratis in de natuur groeien is het ook nog eens goedkoper. Beginnen met een brandnetelsoepje?
Kom op NM, geef de mensen eens echt les over onze eetbare natuur, niet met de bedoeling dat vervolgens onze bossen worden leeg gejat, maar wel met het oog op de toekomst en de milieubeheersing.

Ik ben in elk geval benieuwd en wil graag meer leren over wat er zoal in de natuur aan eetbaars is te vinden buiten de reeën en konijnen.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Ben Raven heeft gelijk.

Aan alle kanten moeten we bezuinigen, toch worden er miljoenen uitgegeven aan enkel onderzoeken zonder kans op succes. Waar ik al jaren voor pleit is veel goedkoper, regel een paar kayaksteigers, bij het Zand nabij den Helder is daar een zeer fraai voorbeeld van hoe zo\'n steiger er uit moet zien, en voor 10.000 - 20.000 euro heeft de gemeente aan de vaart aan de uiteinden de benodigde steigers. Wat de zelfbedieningssluis tegenover ome joop destijds heeft gekost en qua onderhoud nog kost weet ik niet, maar in elk geval vele malen meer dan de door mij voorgestelde steigers.
Een andere optie is de vaart te verbinden met de kortenhoefse plassen, dit kan ook via de loodijk en dan door het natuurgebied, maar dat gaat ook weer vele miljoenen kosten.

Ik zou haast zeggen, gemeente luister naar uw betrokken burgers en bespaar geld, want als het hele land moet bezuinigen moeten gemeenten dat ook, het kan nieet allemaal uit een broekzak betaald worden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief