persbericht
Buitengewoon diner op Schaep & Burgh
Op vrijdag 1 juni vindt een bijzonder diner plaats achter op het gazon van de buitenplaats Schaep & Burgh in ’s-Graveland. De imposante beukenlanen, het Capitool, de glooiende gazons en het zicht op komvijver vormen een prachtig decor voor de lange eettafels.
Foto: Natuurmonumenten
Voor deze gelegenheid komt de absolute top chef Pascal Jalhay eenmalig naar ’s-Graveland. Hij begon zijn carrière in het Kurhaus Hotel in Scheveningen. In zijn periode bij Vermeer haalde hij binnen twee jaar twee Michelin sterren: een unicum.
Pascal Jalhay werkt graag met lokale en verantwoorde producten. Op Schaep & Burgh, buitenplaats van Natuurmonumenten, maakt hij voor de gelegenheid een prachtig vijfgangen diner en laat zich inspireren door de sfeervolle omgeving.
Het diner wordt verzorgd door de organisatie “Buitengewoon in het land”. Zij halen het diner naar het land en werken met topkoks die zich laten inspireren door de ingrediënten uit de omgeving en het seizoen. Het gaat om regionale, ambachtelijke producten die zo mogelijk enkele uren voor het diner geoogst worden. In de zomermaanden reist dit restaurant zonder muren door heel Nederland en strijkt neer op unieke locaties. Natuurmonumenten wil graag dat op deze manier mensen genieten en de entourage van de historische buitenplaatsen.
Gasten kunnen zich aanmelden op www.buitengewooninhetland.nl |