WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geslaagd Beachtoernooi Ldr.
Nieuw Loosdrecht, zo 24 juni 2012

Strand, zon, wind en sport. Dat waren de ingrediënten voor een geslaagd Schakelbeachtoernooi in Loosdrecht.

ingezonden bericht

Slecht weer gaat opnieuw aan het Loosdrechtse Beachtoernooi voorbij !!!

Het afgelopen weekeinde stond Loosdrecht weer volledig in het teken van strand, zon, wind en sport. Maar liefst 90 teams en daarmee zo’n 400 beachbadmintonners en -volleyballers wisten er op de vrijdagavond en zaterdag een prachtig spektakel van te maken.

Gelukkig bleken ook dit jaar de magere weersvoorspellingen bij het De Schakelbeachtoernooi in Loosdrecht niet uit te komen, integendeel er rust wat dat betreft een goed lot op dit strandspektakel. Een enkel buitje op de vrijdag en een droge en zonnige zaterdag met daarbij een geweldige entourage, enthousiaste deelnemers, sterke muzikale bijdragen, catering en LoVoC-organisatie, maakten ook dit jaar deze sportieve strijd tot een prachtige happening.

Dit De Schakelbeachtoernooi vond al weer voor de 28e keer in de buitenlucht plaats en voor de 13e keer op 175 kuub parelwit strandzand. Onder grote publieke belangstelling speelden de sportieve deelnemers hun strandtoernooi, dat door velen als een absoluut hoogtepunt van het sportjaar wordt gezien. Vriendenteams vanuit allerlei instellingen, bedrijven, scholen en verenigingen uit Loosdrecht en Wijde-omgeving leefden hier al maanden uitgebreid naar toe en moesten nu hun onderlinge weddenschappen, vetes en andere afspraken “uitvechten” in dit Loosdrechtse zand.

Nadat al het opgestoven zand was neer gedaald bleek het team van de Koekkaratsja’s uit Dronten bij het beachbadminton beslag te hebben gelegd op de hoofdprijs in de nieuw ingestelde wedstrijdklasse. In de recreatieklasse van het badminton ging het team van Tweetymasters uit Loosdrecht met hoofdprijs aan de haal.
Sportwethouder Joost Boermans kon onder veel enthousiasme op zaterdag twee nieuwe winnaars bij de beachvolleyballers huldigen.
In de wedstrijdklasse werd na een ongekend spannende finale op hoog niveau tussen de teams van Set’m up en Bakker Mur de wisselbeker uitgereikt aan het team van de Koninklijke bakkerij Mur uit Loosdrecht, terwijl in de recreatieklasse het team van de nieuwkomers Kansloos United uit Loosdrecht na een gedegen finale tegen team BAV met de eer ging strijken.

Onder een prima namiddagzonnetje met een perfecte muzikale live-optreden van een Nederlandstalige zanger bekend van eetcafe De Kaars en vervolgens de afsluitende deunen van Hollandse hits was het nog lang prettig onrustig in Loosdrecht en werden al voorschotjes genomen op volgend jaar wanneer op 21 een 22 juni de volgende editie op de rol staat.

Klik hier voor de Einduitslag.

Meer foto’s en uitslagen: zie vanaf 26 juni www.lovoc.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief