WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jeu de Boules in Nederhorst?
Nederhorst den Berg, vr 22 juni 2012

Greta Jager uit Nederhorst den Berg pleitte afgelopen dinsdag voor de aanleg van een Jeu de Boules baan op het Plein in Nederhorst.

Tijdens de inspraakronde in de commissie Bestuur en Middelen had zich één inspreker gemeld. Het was mevrouw Greta Jager uit Nederhorst den Berg. Zij diende half mei vorig jaar, formeel als burgerinitiatief, het voorstel in om naast de muziektent op het Plein in Nederhorst een L-vormige baan aan te leggen waar Jeu de Boules gespeeld kan worden. Haar burgerinitiatief was ondersteund door 74 Bergers die hun handtekening zetten. Bovendien had zij de winkeliers op het Plein om een reactie gevraagd. Die waren allemaal positief gestemd over haar idee. Mevrouw Jager wees erop dat er veel speeltuintjes voor de jeugd zijn in Wijdemeren, maar geen speeltuintjes voor de oudere Wijdemeerder.

Zelf speelt zij iedere woensdagmiddag Jeu de Boules in Kortenhoef bij de Oude School, maar zij zou dit ook graag in Nederhorst den Berg kunnen doen. De afgelopen periode had mevrouw Jager af en toe contact met een ambtenaar, maar dat schoot niet echt op. Wethouder Joost Boermans adviseerde haar vorige week om in te spreken in de commissie, een gang van zaken die door Theo Reijn als "merkwaardig" betiteld werd.

Uitstel, uitstel

De leden van de commissie, Reijn, Flameling, reageerden zeer verbaasd op het feit dat het hier om een formeel burgerinitiatief ging, maar dat zij er nog nooit iets over gehoord hadden. René Voigt (DB) wilde daar dieper op in gaan, maar werd afgekapt door commissievoorzitter Martin Vuyk. Mevrouw Jager beschreef in de contacten die zij met de gemeente had, dat die altijd uitstel inhielden. Op het voorstel zelf werd overwegend positief gereageerd, al verklaarden de commissieleden stuk voor stuk dat er nu geen geld voor de aanleg van de baan is. (Naar schatting is er 7.000 euro nodig.)

Wel 58.000 voor een zandbak

Dat ontlokte Theo Reijn de uitspraak dat er wel 58.000 euro in de raad was uitgegeven voor een zandbak in Loosdrecht. Mevrouw Jager, die de discussie over het braakliggende terrein van het Dorpscentrum niet kende, reageerde verheugd." Als er 58.000 euro voor een zandbak is, dan moet er toch ook 7.000 voor een Jeu de Boulesbaan te vinden zijn." :zo dacht zij terecht. De commissieleden haastten zich om haar die gedachte uit het hoofd te praten. Voorzitter Martin Vuyk concludeerde na het debatje dat de commissie overwegend positief tegenover het idee staat, dat er nu geen geld voor is, maar dat het er volgend jaar goed uitziet voor het voorstel om de baan aan te leggen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief