WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
En verder in de Raad
Wijdemeren vr 8 juni 2012

De lange raad werd ook gebruikt om te spreken over de verhuisplicht van de wethouder en aankleding van het terrein dorpscentrum.

Ontheffing verhuisplicht


De "Utrechtse" VVD-wethouder Gerard Abrahamse.

Omdat wethouder Gerard Abrahamse niet in Wijdemeren woont en ook niet van plan is om vanuit Utrecht hierheen te verhuizen moet de raad jaar na jaar gevraagd worden om hem ontheffing van de verhuisplicht geven. Want een wethouder hoort eigenlijk (wettelijk) te wonen in de gemeente waar hij wethouder is.

Felix Flameling (GL) verzette zich tegen de, in zijn ogen boterzachte, argumenten die het college aandroeg om in te stemmen met ontheffing van de verhuisplicht. Flameling had verwacht dat er argumenten zouden komen waarmee wordt gestaafd dat er (persoonlijke of zakelijke) omstandigheden zijn die maken dat Gerard Abrahamse niet kan verhuizen. Die argumenten mist hij. Wel wordt door het college aangevoerd dat het voor Wijdemeren en het college oinhandig zou zijn als Gerard Abrahamse zou moeten aftreden als de raad geen ontheffing verleent. Volgens Felix Flameling zouden de argumenten van het college zelfs verworpen worden door de Kroon als er om toetsing gevraagd zou worden.

De overige fracties vonden de discussie duidelijk volkomen overbodig. Volgens Ben Steenvoorden (WIJ) een jaarlijks terugkerend ritueel waar hij graag vanaf zou willen.

Fatsoeneren Dorpscentrumterrein


De indiener van de motie, René Voigt (DB).

Het terrein waar ooit het Dorpscentrum Oud Loosdrecht moet komen ligt er desolaat bij. Met een beetje wind steekt er een zandstorm op. In een motie pleit Dorpsbelangen ervoor om het terrein voor het toeristenseizoen aan te kleden met struikjes, gras een parkeerterreintje en een paar bankjes. Om dat uit te voeren stelde DB voor om een bedrag van rond de 50.000 euro aan de tijdelijke opknapbeurt te besteden. Wethouder Jaap van Waveren vroeg aan Theo Reijn, die vandaag jarig is, om de opknapbeurt als verjaarscadeau aan de bevolking te schenken. Fractievoorzitter Joep Frijdal bood tot twee keer toe een bankje aan namens een Loosdrechts VVD lid. Tijdens zijn betoog en nogmaals bij zijn stemverklaring. (Het gaat hier om één bankje. Het Joep Frijdalbankje?)

Snel beginnen

Alle fracties waren te porren voor het idee. Alleen was de vraag uit welk potje het geld moet komen om de opknapbeurt uit te voeren. Bij stemming bleken alle fracties voor de motie te stemmen. Het college mag nu al beginnen met de werkzaamheden. In de volgende raad komt een raadsvoorstel als uitwerking van de DB motie.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief