WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
24 juni Estafette Marathon
Nederhorst den Berg, di 19 juni 2012

De organisatie van de Bergse Estafette Marathon, die op 24 juni gehouden wordt, interviewde fysiotherapeut Paul Klaver.

ingezonden bericht

Wij doen ook mee met de estafette marathon op 24 juni! Inschrijven kan nog steeds. Ga naar www.bergserunnersclub.nl.

We praten met Paul Klaver , fysiotherapeut met meerdere praktijken o.a. in Kortenhoef, Naarden, Bussum, Almere en sinds kort ook op het mediapark in Hilversum.

Hoe wist hij van de estafetteloop ?

Als betrekkelijk nieuw lid van Rotary Wijdemeren hoorde ik van de marathonloop op 24 juni in Nederhorst den Berg en wilde ook meteen meedoen. Als je ergens lid van bent wil je je ook daadwerkelijk inzetten.
Ik heb voorgesteld om een team van 10 lopers samen te stellen met de andere fysiotherapeuten uit onze praktijk ( gevolgd door algehele hilariteit en ontvangen met de zucht: Oh jee, onze Paul heeft weer eens wat bedacht).
Maar niet iedereen was beschikbaar, dus hebben we het team Klaver aangevuld met kennissen, een beetje familie en patiënten.
“Sterk in Beweging “ is de slogan van ons bedrijf en dan kun je natuurlijk niet aan de kant blijven staan, alhoewel ik van nature een passief sportende fysiotherapeut ben.

Passief sportend ? Leg eens uit.

Kijk, eigenlijk ben ik wel een aanhanger van de ideeën van Midas Dekkers.
(’Om het plezier, een betere reden is er niet voor sport. Het nutteloze, dat is het aardigste van heel de sport. Het houdt in dat je het ook kunt laten” om- schrijft Midas in zijn boek Lichamelijke Oefening (red: voor een breed publiek van zowel sporthaters als sportliefhebbers).

Wie worden het oudst ? Vaak vrouwen zonder (sport)fanatisme met niet teveel overgewicht en zonder stress.
Sporten zie ik dan ook als een tijdverdrijf dat leuk moet zijn , het bewegen moet een feestje zijn ; mijn probleem is dat ik bijna alle sporten leuk vind, bijvoorbeeld golf, tennis, bowling, jeu de boules maar ik kan niets heel goed en dat vind ik helemaal niet erg. Het zit gewoon niet in mijn genen. En dat geldt voor heel mijn familie. Maar 4,2 kilometer moet ik wel kunnen halen; ik heb een heel programma opgesteld met allerlei schema’s, maar de omstandigheden moeten natuurlijk wel optimaal zijn. Laatst wilde ik gaan trainen maar toen was het te heet.

Wacht even, als ik het goed begrijp heb je een intensief programma van weken opgesteld om de kleinste afstand te halen ?

Nou, ik moet natuurlijk wel wát gaan lopen om die afstand te volbrengen.
Ik heb een App op mijn iPhone - looptijden.nl - en dan weet je precies waar je bent en het houdt de afstanden bij ; anders weet ik nooit wat 4,2 kilometer is . Je moet niets aan het toeval overlaten.
Ik heb ook al voorgesteld om achter in de auto onze groep aan te moedigen en hapjes en drankjes aan te bieden maar de sponsors waren het daar niet mee eens . Ze geven alleen maar geld als ik ook loop.

Maar dat is dan een waanzinnige uitdaging voor jou !

Absoluut, maar we gaan het zeker redden want het team heeft ook een paar zeer goede lopers dus ik heb er alle vertrouwen in . Onze tactiek is een goede bespreking van tevoren, het inschakelen van veel familie en vrienden langs de kant om ons uitbundig te steunen en het verzorgen van de innerlijke mens. We nemen dus voldoende verbrandingsproducten die ons opgewekt naar het eindpunt zullen brengen mee. En ons niet alleen, want ik heb andere collega’s gemaild , flyers verspreid naar bedrijven , ook in Naarden en Bussum , om aandacht te geven aan deze estafetteloop en zoveel mogelijk mensen mee te laten doen .
Ik woon nog niet zo lang in Kortenhoef maar vind dit ook weer een mooi voorbeeld dat in zo’n relatief kleine gemeente als Wijdemeren zulke mooie initiatieven worden ontwikkeld en er veel animo is om dergelijke evenementen te organiseren.
Ik hoop op één grote happening , laten we er een mooi feest van maken.
Team Klaver is er klaar voor !

Inschrijven kan nog steeds ? Ga naar www.bergserunnersclub.nl
Teams lopen een fraai parcours van 10 keer 4,2 kilometer. Een team kan bestaan uit 2 tot maximaal 10 lopers. Het gaat niet om de snelste tijd of het meest originele team, maar om het hoogste sponsorbedrag dat door een team wordt opgehaald.
Vriendenteams, familieteams, bedrijven. Iedereen kan meedoen. Start en finish op Het Plein in Nederhorst den Berg.
Schrijf nu je team in op www.bergserunnersclub.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief