WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Regenboog in Trompenburgh
's-Graveland, wo 13 juni 2012

Op donderdag 21 juni speelt groep 7 van basisschool De Regenboog samen met acteurs van DSO drie scènes in de buitenplaats Trompenburgh.


Buitenplaats Trompenburgh in 's-Graveland

 

persbericht

Een uniek educatief evenement:
Toneelspelen in Buitenplaats Trompenburg

Op donderdag 21 juni van 9.15 u.– ca 11.30 u. speelt groep 7 van basisschool De Regenboog uit Kortenhoef samen met acteurs van de Kortenhoefse toneelvereniging DSO drie scènes uit het leven van Cornelis Tromp in de buitenplaats Trompenburg. Ze spelen in de tuin, in de cave en in de prachtige Trompzaal. Na afloop serveren de dienstertjes van Cornelis Tromp buiten bij de recent gerestaureerde tuin een drankje uit.

Wat voor een man was Cornelis Tromp? Was Cornelis vriendelijk voor zijn personeel? Liet hij vaak portretten schilderen van zichzelf? In welke zeeslagen heeft hij gevochten? Was ie jaloers op zijn beroemde vader Maarten? De kinderen van groep 7 zijn op school al flink bezig geweest met de Buitenplaatsen in ‘s-Graveland. Wie hebben die buitenplaatsen hier ooit neergezet? Waarom is ‘s Graveland bekend om zijn buitenplaatsen?

Het project is een onderdeel van de erfgoedleerlijn ‘Onze veendorpen Kortenhoef en Ankeveen’. Naast dit Buitenplaatsen-project vinden er in Kortenhoef/Ankeveen nog drie erfgoedprojecten plaats: Over de boerderijen vroeger en nu voor groep 5, over het veenlandschap voor groep 6, over de Hollandse Waterlinie voor groep 8.

Dit Buitenplaats-project, in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaats, is een echt Kortenhoefs gebeuren waar vele Kortenhoefse (en 's-Gravelandse red. WWK) organisaties en personen in participeren: De Historische vereniging In de Gloriosa, Fietsgilde ‘t Gooi, Natuurmonumenten, de toneelvereniging DSO. Hans en Monique Hagen zijn de schrijvers van het toneelspel. Marlies Huijzer is de auteur van het project in de klas.

Dank aan de provincie Noord-Holland en de gemeente Wijdemeren voor de toegekende subsidies. Trompenburg is doorgaans gesloten voor publiek, maar dankzij de medewerking van Rijksgebouwendienst kunnen we toneelspelen in Trompenburg. Stichting Omgevingseducatie heeft de projectleiding in handen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief