WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Integriteit en Belang
Kortenhoef, zo 30 december 2012

Hannie Humme zag dat een aantal raadsleden meegestemde over de inrichting van hun eigen straat en stelt dat belangenconflict ter discussie.

ingezonden brief

Dikke vette complimenten voor Kees Haverkamp (CDA) die keurig op de publieke tribune ging zitten toen de schijn van belangenverstrengeling een piepklein moment om de hoek kwam kijken.

Dat een aantal raadsleden de integriteit volkomen aan hun laars lapte, dat viel blijkbaar niemand op. Of beter gezegd, dat wilde blijkbaar niemand opvallen. Joep Frijdal (VVD), Jan Verbruggen (CDA), Emile Bakker en Joe Nuissl (DB), allen inwoners van het inmiddels roemruchte Noorder- en Zuidereinde, ze stemden doodleuk voor het hele 30 km plan met bloembakkies dat de gemeente Wijdemeren én inwoners weer een lieve cent gaat kosten!

Was dat niet de reden dat de heren van DB in de raad waren gaan zitten? Krijgen ze nu al drie jaar salaris van onze belastingcenten uitbetaald om vervolgens de ideeën en plannen uit hun eigen actiegroep Werk aan de Weg nu gewoon door te drammen? Hebben we geen burgemeester om dit soort kwalijke praktijken ter plekke en in de raadsvergadering aan te kaarten?? Wat is er gebeurd met de integriteit van onze raadsleden? Die lappen ze gewoon aan hun laars. Want de rest van Wijdemeren kan hen geen ene malle moer schelen!

Hannie Humme
Kortenhoef

Naschrift WWK:

Waar gaat bovenstaande ingezonden brief over? Kees Haverkamp is betrokken bij de Diaconie van de Protestantse gemeente in Nederhorst den Berg. Hij trok zich, vanwege die betrokkenheid en het daaraan gerelateerde gevaar van belangenverstrengeling, even terug op de publieke tribune toen diet onderwerp aan de orde kwam in de commissievergadering R&E van 11 december.

Afweging

Het is een afweging van individuele raadsleden die vrijwel niet meer gemaakt wordt in de Wijdemeerse gemeenteraad. De laatste keer dat een raadslid op de publieke tribune ging zitten was, in onze herinnering, de keer dat er gesproken werd over De Krakeelakker in Kortenhoef. DBW raadslid Henk de Kloet ging toen op de publieke tribune zitten. In 's-Graveland gebeurde dat ook al om kleinere onderwerpen als 500 gulden subsidie voor het Oranjecomité Ankeveen, waar Wim Reijmerink (AB) even terug trad, omdat hij bestuurslid van dat comité was.
In 2008 had de WWK redactie een debatje met Ruud Buijs (VVD). Buijs stelde dat hij verplicht was om te blijven zitten en te stemmen, ook toen het over een belang van een goede vriend van hem in Oud Loosdrecht ging (hetgeen hij in de raad zelfs als argument gaf om afwijkend van zijn fractie te stemmen).
De hamvraag is in dit geval: "Wat hadden de door Hannie Humme genoemde raadsleden gestemd als ze allemaal in Ankeveen, de Horstermeer of op de Kortenhoefsedijk hadden gewoond?"

Uit het conceptraadsvoorstel waarvoor Kees Haverkamp even terugtrad:

"De gemeente wil graag een voet/fietspad langs de Torenweg aanleggen. Dit pad kan ook worden gebruikt door fietsende scholieren. De benodigde grond kan worden aangekocht van de Diaconie van de Protestantse gemeente. De Diaconie is bereid de grond te verkopen tegen de taxatiewaarde ad € 17.500 plus bijkomende kosten."

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief